TeamNL Roeien

Merkwaardig begin van World Cup II

Aanvankelijk zouden er veertien Nederlandse roeiploegen aan de start liggen van World Cup II in Luzern. Echter startten door medische redenen de mannen vierzonder (NED1) en Holland Acht niet. Hierdoor kwamen er uiteindelijk twaalf Nederlandse ploegen in actie op de eerste dag.

De ploegen die zich voorbereiden op de Olympische Spelen deze zomer, hebben gedaan wat ze moesten doen. Vier ploegen (W2x, W4-, W4x & M4x) plaatsten zich direct voor een finaleplek op zondag. De vrouwen dubbelvier roeide een race for lanes en werd verrassend vijfde, achter China, Duitsland, Italiƫ en Polen. De mannen dubbeltwee (NED1), Broenink en Twellaar, kwamen als eerste over de finish en roeien morgen de halve finale.

Skiffeur, Finn Florijn, eindigde als tweede in zijn heat en roeit vanmiddag de kwartfinale om morgen in de halve finale te strijden voor een finaleplek.

Vanmiddag staat voor de talenten Guus Mollee & Wietse Morreau (M2x NED2) een herkansing op het programma. Hetzelfde geldt voor Femke van de Vliet (LW1x NED2) en Benthe Boonstra (W1x).

Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Roeivereniging Iris start de lente met haar Lentemarathon

Nieuws

Het coastal seizoen start op 2 april met de KNZ&RV Royal Pampus Cup

Verenigingen

KNSRB-kalender voor het goede doel

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!