TeamNL Roeien

Nederlandse equipe gaat niet naar EK Junioren

Onderschrift

Vandaag moest het besluit genomen worden of de Nederlandse equipe naar het EK Junioren in Belgrado zou gaan. Aangezien Servië nog steeds op code oranje staat is er besloten om niet deel te nemen aan het EK Junioren.

Ondanks de afnemende besmettingsaantallen is er nog steeds een negatief reisadvies en is het niet verantwoord om met een Nederlandse equipe naar Servië af te reizen. Er is met verschillende buurlanden (oa. Duitsland, Denemarken en Noorwegen) geïnventariseerd of er interesse was om zelf een interland te organiseren. Deze interesse was er zeker maar blijkt in de huidige situatie praktisch niet haalbaar. De junioren zullen dus, helaas, niet op het Europees toneel gaan strijden dit jaar.

We willen iedereen in ieder geval nogmaals bedanken voor een heel mooie trainingsperiode. We hebben veel progressie en ontwikkeling gezien in verschillende leeftijdscategorieën.

Hessel Evertse, technisch directeur

Om de bewogen periode gezamenlijk af te sluiten wordt de Nederlandse equipe uitgenodigd voor een bijeenkomst op het Olympisch Trainingscentrum. Tijdens deze bijeenkomst wordt er teruggekeken, maar vooral ook vooruit gekeken en ontvangt iedereen een welverdiend NL roeipakje.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!