TeamNL Roeien

Rio 2016: Nereus: Hofleverancier van de Nederlandse roei-equipe

Met 14 roeiers en roeisters die naar de Olympische Spelen in Rio gaan, is Nereus hofleverancier van de Nederlandse roei-equipe. Natuurlijk worden de roeiers door Nereus op de voet gevolgd. Letterlijk zelfs, want ongeveer de helft van het verenigingsbestuur is in Rio aanwezig.

Op 9 juli organiseerde Nereus een Olympisch Uitzwaai Diner voor alle Olympische Nereïden. Naast de 14 roeiers, gaan er ook 5 Coaches: Mark Emke, Josy Verdonkschot, Kirsten van der Kolk, Jan Klerks en Gijs Vermeulen.

Het is een mooi rijtje roeiers die hun eerste roeihalen bij Nereus hebben gemaakt. Zelfs de helft van de roeiers uit de Holland Acht heeft sporen bij Nereus: Dirk Uittenbogaard, Boaz Meylink, Tone Wieten en Robert Lücken. Leden leven niet alleen mee met de roeiers uit de Nederlandse equipe, maar als de mannen tijd hebben volgen ze Nereus ook. Bijvoorbeeld tijdens de Varsity.

https://twitter.com/DUittenbogaard/status/719183299374104577?ref_src=twsrc%5Etfw

Naast roeiers uit de Holland Acht gaan er nog meer zware mannen van Nereus naar Rio. De meerderheid van de mannen vier-zonder heeft z’n roots bij Nereus: Peter van Schie, Govert Viergever en Vincent van der Want. Harold Langen maakt de vier compleet, maar hij roeit bij U.S.R. Triton. Ruben Knab gaat mee als reserve.

https://www.instagram.com/p/BHbZUncDA8Y/

In de twee lichte ploegen die naar de Spelen gaan is Nereus ook vertegenwoordigd. Jort van Gennep roeit in de lichte mannen vier-zonder. Daarnaast gaan Ilse Paulis in de LW2x en Lisa Wörner mee als lichte reserve.

In de Vrouwen Acht is er één roeister die gaat: Olivia van Rooijen. Daarnaast zijn er nog twee reserves die mee zullen gaan naar Rio: Karien Robbers en Aletta Jorritsma.

Alle Olympiërs betekenen veel voor de vereniging, zo vertelt wedstrijdsecretaris Gosse Gort: ‘’Zij zijn de inspiratie voor de jongere generatie en dwingen veel respect af door hun indrukwekkende prestaties de afgelopen tijd. Daarnaast hebben we het geluk dat de roeiers soms nog wel eens op Nereus zijn en bereikbaar zijn voor een praatje.’’

Natuurlijk volgt de vereniging de Spelen. Via de social media kanalen (Instagram, Facebook en Twitter) wordt er verslag gedaan en Nereus heeft een eigen website waar de Spelen op worden gevolgd. Daarnaast worden op deze website stukjes gepubliceerd van roeiers die naar Rio gaan.

Volgt jouw vereniging de Olympische roeiers ook en wil je daar meer over vertellen? Mail naar [email protected]!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!