TeamNL Roeien

Rio 2016: Njord: Wij volgen de roeiers op de voet

Het bewezen succes van de Njorddames strekt zich uit tot de hoogste regionen van de mondiale roeisport. Namens Njord komt Nicole Beukers uit in de Dames dubbelvier (W4x) en Sophie Souwer in de Dames Holland Acht (W8+).

https://twitter.com/ksrvnjord/status/761962143130550274

Ook het coachkader van Nicole heeft een onmiskenbaar Leidsch tintje: Nienke van Zijp is één van de drijvende krachten achter de toprestaties van de laatste jaren. In de komende week zetten roeisters én coaches alles op alles om in Rio de kroon op het werk te zetten.

Daarnaast mag ook Lili Wabeke-Meeuwisse niet onbenoemd blijven: Nicole maakte vanuit de Scullgroep van de K.S.R.V. Njord (het geesteskind van Lili, waar ook Sophie deel van uitmaakte) de overstap naar de roeibond, waarna voor beide dames prachtige resultaten op World Cups, EK’s en WK’s volgden.

Terwijl de oma’s van Nicole Beukers en haar ploeggenoot Inge Janssen aan hun BN’er status werken (klik hier), blikt Njord vooruit op een week lang toproeien. Waar sommigen de gehele Olympische Spelen aan de buis gekluisterd doorbrengen, zullen anderen voornamelijk inschakelen op de momenten dat er geroeid wordt.

Terwijl er in Rio hard geroeid wordt, word in het Leidse het Njordgebouw gereed gemaakt voor een nieuwe lichting roeiers. Alle wedstrijden met een lichtblauw tintje worden met zo veel mogelijk mensen rechtstreeks gevolgd!

Leden van Njord kijken gespannen naar de finish van Nicole Beukers.

1

2

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!