TeamNL Roeien

NK Klein / Hollandia Roeiwedstrijden terug op de Bosbaan

Het NK Klein / Hollandia Roeiwedstrijden is dit jaar weer terug op de Bosbaan te Amstelveen. Deze editie vindt plaats op 22 april, 23 en 24 april. Gedurende het weekend gaat er in verschillende velden gestreden worden om de Nederlandse titel in kleine nummers (skiff en tweezonder).

De KNRB en Hollandia Roeiwedstrijden zijn verheugd dat het NK Klein weer zonder beperkingen georganiseerd kan worden. Zowel junioren, senioren als pararoeiers strijden om de Nederlandse titel in deze nummers. Volg de wedstrijd via de livestream onderaan deze pagina en bekijk het tijdschema hier.

Lisa Scheenaard verdedigt dit jaar weer haar titel in de skiff en moet het onder andere opnemen tegen haar ploeggenoot in Tokio, Roos de Jong. Veronique Meester en Ymkje Clevering bundelen dit jaar hun krachten in de tweezonder. Ook bij de mannen barst de strijd los. Lukt het Melvin Twellaar om in de skiff de nationale titel binnen te halen of blijft de nationale titel bij Lennart van Lierop? In het tweezonder veld starten Guillaume Krommenhoek & Niki van Sprang, eerder ook actief op de Spelen.

”Zelf ben ik niet echt gefixeerd op het resultaat. Ik vind het vooral erg leuk om weer een keer een wedstrijd in Nederland te kunnen starten voor mijn vereniging!”

Melvin Twellaar

Na het NK Klein vertrekt TeamNL Roeien naar Obertraun voor een hoogtestage. Dit ter voorbereiding op de eerste World Cup van het seizoen. Deze World Cup vindt plaats in Belgrado van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei.

Volg de wedstrijd via de livestream

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!