TeamNL Roeien

Olympische en Paralympische Spelen van Tokio niet in 2020

De Olympische en Paralympische Spelen van Tokio worden vanwege de wereldwijde coronacrisis niet zoals gepland komende zomer gehouden. Beide evenementen worden verplaatst naar 2021. 

De nieuwe data van de Spelen zijn nog niet bekend. Het grootste sportevenement ter wereld wordt volgens het IOC in ieder geval niet in 2020 gehouden en niet later dan de zomer van 2021 opnieuw ingepland. De Spelen blijven wel de naam Tokyo 2020 houden en de vlam blijft in Japan. De olympische vlam blijft in Japan, als symbool van hoop.

FISA heeft eerder laten weten dat begin april er meer bekend wordt over de internationale evenementen na 1 juni, o.a. of er nog een EK komt, of een WK.  Hessel Evertse, technisch directeur zegt het volgende over de situatie: “In onze visie staan dagelijkse training, karakter en discipline centraal met daarbij een immer streven naar verbetering en vernieuwing. Dat blijft zo. De komende tijd gaan we met elkaar kijken wat de beste invulling van het korte termijn programma is met nog steeds als doel om “sterker dan ooit” aan de start van het nieuwe seizoen te staan.”

Momenteel wordt er door de staf gekeken hoe zij het seizoen verder gaan inrichten, ook rekening houdend met de nieuwe maatregelen die op maandag 23 maart bekend zijn gemaakt.

Ook hebben wij aan Jasper Tissen en Ilse Paulis uit het Aegon Nationaal RoeiTeam gevraagd om een reactie op de beslissing om de Olympische- en Paralympische Spelen uit te stellen naar 2021.

Jasper Tissen, roeier uit de Holland Acht
Ilse Paulis, Olympisch Kampioen 2016 LW2x

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!