TeamNL Roeien

Olympische ploeg 8/11: vrouwen skiff

Het is bijna zover: de Olympische Spelen in Tokio. Met 39 atleten in elf nummers is het roeiteam een van de grootste teams binnen TeamNL. Aankomende periode stellen we elke ploeg aan je voor. Vandaag stellen we je voor aan skiffeuse Sophie Souwer.

Vrouwen skiff

Sophie werd in 2017 wereldkampioen met de vrouwen dubbelvier. In 2019 wist zij samen met Inge Janssen, Nicole Beukers & Olivia van Rooijen de vrouwen dubbelvier te kwalificeren voor Tokio tijdens het WK in Linz. Door het uitstel van de Olympische Spelen stond Sophie voor een lastige keuze aangezien ze kans liep haar BIG-registratie te verliezen. Zij besloot naar Zwitserland te gaan en vanuit daar te trainen én te investeren in haar maatschappelijke carrière als verloskundige. Vanaf begin dit jaar traint zij weer in Nederland mee met de vrouwen equipe. Op het EK werd ze vijfde en tijdens de derde wereldbeker eindigde ze als tweede in de vrouwen skiff.

Wist je dat…

  • Sophie met de Vrouwen Acht tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een zesde plek haalde.
  • Sophie meer kan dan alleen roeien. In 2016 volbracht ze een halve triathlon in Nieuw-Zeeland.
  • Sophie een relatie heeft met een roeier uit de Italiaanse equipe & winnaar van de Holland Beker 2021: Martino Goretti.

Coverfoto: Ellen de Monchy

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!