TeamNL Roeien

Olympische ploegen 7/11: vrouwen vierzonder

Het is bijna zover: de Olympische Spelen in Tokio. Met 39 atleten in elf nummers is het roeiteam een van de grootste teams binnen TeamNL. Aankomende periode stellen we elke ploeg aan je voor. Vandaag vertellen we je meer over vrouwen vierzonder met Veronique Meester, Ymkje Clevering, Karolien Florijn en Ellen Hogerwerf.

Vrouwen vierzonder

De vrouwen vierzonder is een nieuw olympisch nummer. De ploeg behaalde zilver op het WK 2019, is drievoudig Europees kampioen en winnaar van de World Cup 2021. Lukt het Ellen, Karolien, Ymkje en Veronique om de eerste olympisch kampioen in de vrouwen vierzonder te worden?

Wist je dat…

  • Ymkje in in 2014 is begonnen met roeien in Groningen bij A.G.S.R. Gyas en in haar onder 23 jaren al samen met Karolien en Veronique in de vierzonder heeft geroeid.
  • Karolien op haar 14e is begonnen met roeien bij Die Leythe en sinds haar 19e roei ik bij het Aegon Nationaal RoeiTeam.
  • Ellen in 2012 voor het eerst naar de Olympische Spelen ging in de dubbeltwee, in 2016 naar Rio de Janeiro in de vrouwen acht en deze spelen voor de derde keer start in de vrouwen vierzonder.
  • Veronique op haar twaalfde is begonnen met roeien en uit een echt roeifamilie komt (opa, oma, oom, tante, nichten, neven en zussen).
  • Een extra jaar richting de spelen voor Ymkje goed heeft uitgepakt omdat ze in 2019 haar elleboog en sleutelbeen brak na een val van de fiets.

Benieuwd naar alle ploegen? Bekijk dan de ploegenpagina via onderstaande knop.

Coverfoto: Ellen de Monchy

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!