TeamNL Roeien

Ook EK Junioren gaat door

Vandaag,woensdag 24 juni, heeft de FISA bekend gemaakt dat het EK Junioren in Belgrado door gaat. Het Europees Kamioenschap voor junioren vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 september.

De KNRB wil graag een grote groep junioren uitzenden naar het EK en heeft de intentie de volgende boten uit te zenden: M4x, M2x, M1x, M4-, W4x, W2x, W1x en W4-. Op zondag 5 en 12 juli organiseert de KNRB selectiedagen op de Bosbaan. De coaches worden hier deze week over geïnformeerd. De verwachting is dat medio juli de selecties bekend zijn zodat de junioren in de zomerperiode gezamenlijk kunnen trainen.

Door de afgelasting van de Coupe de la Jeunesse heeft de KNRB ook de intentie om twee “Coupe-ploegen” uit te zenden naar het EK Junioren. Het streven is om zowel een M8+ als een W8+ te vormen met jonge, talentvolle roeiers. De selecties hiervoor zijn al begonnen en lopen via Willem Stohr (mannen) en Anita Meiland (vrouwen).

EK U23 & EK Senioren
Vorige week werd al bekend gemaakt dat het EK Onder 23 in Duisburg begin september doorgaat. Eind juli verwacht de FISA duidelijkheid te geven over het EK Senioren. Dit EK staat gepland van 9 tot en met 11 oktober in Poznan, Polen.

Op de website van world rowing vind je meer informatie over het besluit van de FISA rondom het EK Junioren en de voorzorgsmaatregelen die getroffen worden.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten aan de start bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!