TeamNL Roeien

Rio 2016: Orca: Twee roeisters die er in Londen ook al bij waren

De Utrechtse studentenroeivereniging Orca heeft twee Olympische roeiers: Inge Janssen en Claudia Belderbos. Daarnaast gaat Rene Mijnders als coach van de M4- naar Rio en een oud-Orca coach met twee Indonesische roeiers. Boudewijn van Opstal is sinds 2012 coach van het Olympisch team van Indonesië.

Inge Janssen gaat naar Rio in de dames dubbel vier. Inge roeide in Londen in de dubbel twee en werd achtste. Voor Inge waren de plaatsingen voor Londen en voor Rio (tijdens de WK 2015 brons) de mooiste momenten uit haar sportcarrière. De W4x had een goed voorseizoen met een zilveren medaille op de eerste World Cup en twee bronzen medailles op World Cup twee en drie. In 2007 werd Inge lid van Orca, waar ze onder andere in de eerstejaars acht vaarde.

Claudia Belderbos roeit in de Vrouwen Acht. In Londen roeide ze ook al in dit nummer waar het team, als enige roeiploeg, een bronzen medaille won. Dit was tevens het mooiste moment in haar sportcarrière. De Vrouwen Acht won de eerste World Cup in Poznan. Daarna werd het OKT gevaren en met een tweede plek plaatsing voor de Spelen afgedwongen. In 2007 begon de roeicarrière van Claudia bij Orca.

De succesvolle oud-roeier Rene Mijnders gaat als coach van de M4- mee naar Rio. Boudewijn van Opstal is een oud-Orca coach en gaat nu met twee Indonesische roeiers naar de Spelen. Een skiffeur en een skiffeuze zullen de eer van Indonesië hooghouden.

Orca deelt haar verhalen op deze website. Daarnaast is zij te volgen op Facebook en Twitter.
Lees hier de vooruitblik op Rio 2016 en lees hier het verhaal van Boudewijn van Opstal.

Volgt jouw vereniging de Olympische roeiers ook en wil je daar meer over vertellen? Mail naar [email protected]!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!