TeamNL Roeien

Para Regatta Gavirate, 12-14 mei

Dit weekend is de eerste internationale wedstrijd voor de pararoeiers van het Aegon Nationaal RoeiTeam in dit seizoen. Annika van der Meer en Corné de Koning reizen af naar Gavirate (Italië) samen met coach Jan Klerks. In Gavirate worden in één weekend twee toernooien gevaren. Vanaf dit seizoen roeien ook de para-roeiers 2 kilometer wedstrijden. Dit is voor veel roeiers omschakelen, maar voor Corné en Annika lijkt het geen probleem.

Zondag 14 mei
Ja hoor, Annika en Corné doen het weer! GOUD! Op het zonovergoten meer van Varese finishen ze in 08.16.08. New world best time!

Jan: “Corné en Annika roeiden beter dan de dag ervoor, maar dat gold ook voor de Franse ploeg. Het verschil was ietsie kleiner dan de finale van gisteren, maar nog altijd zes seconden!”

Voor de statistieken:
2. FRA 08.22.09
3. POL 08.45.01

Zaterdag 13 mei
10.15 uur… actie! Finale voor Annika en Corné!

GOUD voor de TAMix2x in 08.19.08

“Wij zijn tevreden met het eerste optreden in de nieuwe combinatie,” vertelt Corné de Koning. “Alhoewel het gisteren beter ging.”

Coach Jan Klerks merkt op dat het duo gedwongen werd een hoger tempo te roeien en dat voelt anders. De Franse ploeg die als tweede finishte gaf zich niet zomaar gewonnen. “De Fransen waren zichtbaar tevreden. Ze hadden sinds hun bronzen medaille in Rio nog nauwelijks samen in een boot gezeten. Voor morgen verwacht ik niet dat ze beter zullen varen dan Corné en Annika, maar op termijn zullen we terdege rekening met Perle en Stephane moeten houden!”

Vanmiddag varen Annika en Corné nog een race voor lanes voor ’t tweede toernooi. De opdracht van Jan is om niet volledig te gaan, maar energie te sparen voor de finale van morgen!

Voor de statistieken:
2. FRA 08.26.09
3. POL 08.49.01

Vrijdag 12 mei
Vanaf dit seizoen roeien ook de para-roeiers 2 kilometer wedstrijden. Dit is voor veel roeiers omschakelen. Hoe hebben Annika en Corné vandaag de race for lanes gevaren?

De Nederlandse ploeg finisht als eerste in 8.18.80. De Franse ploeg, met Perle Bouge en Stephane Tardieu klokt 10 seconden later, de 3e tijd is voor de Polen.

Coach Jan Klerks: “Ruim gewonnen, in een ogenschijnlijk goede tijd. Morgen voor het echie!”

 

Volg Annika en Corné ook via hun Facebook pagina!

Foto: Wouter Nuijten

 

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!