TeamNL Roeien

Para vier met stuurvrouw niet van start op WK

Gisteren was de classificatie van de nieuwe aanwinst van de para vier met stuurvrouw. Deze classificatie is noodzakelijk om startgerechtigd te zijn in het para-veld. Bij deze classificaties worden punten toegekend op basis van de beperking van de atleet.

Hoewel er in Nederland in juni een eerdere classificatie is gedaan, bleek gistermiddag tijdens de classificatie dat er nationaal en internationaal een interpretatieverschil van de regels is. In Nederland kwam de classificatie op zeventien punten uit, waar tien punten nodig zijn. In Racice kwam de classificatie volkomen onverwacht uit op slechts drie punten. Hierdoor moest de paraploeg helaas teruggetrokken worden.

”De paraploeg heeft met veel commitment hard getraind, veel progressie doorgemaakt en keek enorm uit naar dit wereldkampioenschap. Het is een enorme teleurstelling voor ploeg en begeleiding dat het zo moet eindigen”, aldus Hessel Evertse.

”Wij als ploeg zijn enorm teleurgesteld. Er zijn veel situaties waar we ons op hadden voorbereid, maar dit scenario staat volledig buiten onze macht. Op deze manier buitenspel gezet worden is pijnlijker dan verliezen.”

Para mix vier met stuurvrouw

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!