TeamNL Roeien

Paralympisch Kwalificatie Toernooi uitgesteld

Vandaag, maandag 8 februari, heeft de FISA bekendgemaakt dat het Paralympisch Kwalificatie Toernooi wordt uitgesteld naar 3 tot en met 5 juni. Tevens werd bekend dat World Rowing Cup I wel door gaat zoals gepland.

World Rowing Cup I vindt plaats in Zagreb, Kroatië, van 30 april tot en met 2 mei. De organisatie heeft aangegeven dat zij in staat zijn dit evenement in goede orde te laten verlopen, maar dat ze ook begrijpen dat het niet voor ieder land haalbaar is om deel te nemen. Vanuit de roeibond is besloten dat de Nederlandse equipe niet start.

Het Paralympisch Kwalificatie Toernooi staat gepland van 6 tot 8 mei in Gavirate, Italië. Vandaag is echter besloten om het toernooi uit te stellen naar 3 tot en met 5 juni. Dit in verband met het feit dat het toernooi open is voor alle landen en uit een inventarisatie vanuit FISA blijkt dat niet ieder land de mogelijkheid heeft om op de eerder geplande datum deel te nemen. Daarnaast is dit een laatste mogelijkheid voor para-roeiers om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen. Door het toernooi een maand uit te stellen, acht de organisatie de kans groter dat er dan minder reis en quarantaine beperkingen zijn waardoor de competitie zo eerlijk mogelijk zal verlopen.

Op maandag 22 februari communiceert FISA verder over het verloop van de Internationale wedstrijdkalender. Het volledige bericht vanuit FISA is hier te vinden.

Coverfoto: Ellen de Monchy

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Goud na goud op beste WK Roeien ooit

TeamNL Roeien

Ontketend TeamNL Roeien al op vier gouden WK-medailles

TeamNL Roeien

Vierde wereldtitel voor Corné, Martine net buiten podium

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!