TeamNL Roeien

Rio 2016: Pelargos: José eerste Pelargiaan op de Spelen

José van Veen, lid bij Pelargos sinds 2006, start op de Olympische Spelen. Als vereniging zijn wij ontzettend trots en proberen wij José zoveel mogelijk te volgen tijdens de Spelen.

Toen wij hoorden dat José mocht starten, waren wij waarschijnlijk net zo uitzinnig van vreugde als zijzelf. Er kwamen ideeën om een crowdfunding-actie op te zetten om Pelargos naar Rio te krijgen. Helaas was dit financieel niet haalbaar en volgen we de Vrouwen Acht nu vanuit Nederland. Gelukkig konden we José wel nog succes wensen en uitzwaaien toen ze vertrok vanaf Schiphol.

Bij de wedstrijden komen we als vereniging samen om met zijn allen de wedstrijd te volgen. We kijken bij een van de cafés waar we vaak komen en kunnen dan meteen gezellig borrelen. Via de herkansing is José in de finale terecht gekomen, die we hebben bekeken tijdens de Olympic Experience op Scheveningen. Vanuit de organisatie hebben we vrijkaartjes gekregen, zodat we met een grote groep José en de andere roeisters konden aanmoedigen.

Door de zomervakantie kan natuurlijk niet elk lid overal bij zijn, dus uiteraard gebruiken we onze site en Facebook om iedereen te laten weten hoe de wedstrijden zijn gevaren. We proberen ook zoveel mogelijk foto’s en filmpjes te delen via verschillende media. Als Pelargiaan is het vrijwel onmogelijk om niet op de hoogte te zijn van de prestaties van de Vrouwen Acht.

De hele vereniging is bezig met de Olympische Spelen en José. Er wordt al druk nagedacht over leuke en originele manieren om José te feliciteren het haar prestaties zodra ze terug is in Nederland. Verschillende mensen zijn bezig om wat moois te maken van de loods, zodat we aan heel Den Haag kunnen laten zien dat wij toch maar mooi een Pelargiaan op de Olympische Spelen hebben staan. Een Pelargiaan waar we meer dan trots op zijn, een Pelargiaan die een voorbeeld voor velen is en de eerste Pelargiaan op de Olympische Spelen!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!