TeamNL Roeien

Peter van Schie wil in 2040 de CL winnen met Ajax

Tijdens de Spelen in Rio zat Peter van Schie in de Holland Vier. Vrij snel na Rio pakte hij zijn studie geneeskunde weer op en een paar weken geleden vertelde hij aan hoofdcoach Mark Emke dat hij een prachtige baan aangeboden heeft gekregen. Dit betekent het afscheid van het Aegon Nationaal RoeiTeam. Net terug van een heerlijke vakantie in Portugal praat Peter roeien.nl bij!

Gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging! Wat ga je precies doen?
“Vanaf 1 april, geen grapje, ga ik starten bij de orthopedische chirurgie in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis hier in Amsterdam. Tijdens mijn laatste stage heb ik daar een gesprek gehad en daarna is mij een baan aangeboden. Het was een moeilijke beslissing , maar ik wil deze uitdaging met beide handen aangrijpen.”

Is ’t een definitief afscheid van het Aegon Nationaal RoeiTeam?
“Zoals ik er nu in sta is het op dit moment een definitief afscheid. Je weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren. Van nature houd ik er van om één ding voluit te doen en niet twee dingen half. Ik sluit niet uit dat ik in de verre toekomst nog een sport gerelateerde functie zou willen vervullen want sport blijf ik iets fantastisch vinden. In 2040 gaat Ajax de Champions League winnen met mij als sportarts.”

Wat ga je in je vrije tijd doen?
“Vrije tijd, dat ga ik weinig hebben, of nou eh… dat valt eigenlijk best wel mee. Ik wil andere dingen kunnen doen en niet altijd op tijd in bed hoeven te liggen, rekening houden met wat je eet en hoeveel je drinkt. Dat voelt voor mij als vrijheid. Ik wil weer investeren in familie, vrienden en uiteraard de toekomstige moeder van mijn kinderen. Begrijp me niet verkeerd, ik had het roeien voor geen goud willen missen, het was fantastisch, maar in een nieuwe omgeving is er weer ruimte om jezelf op een ander vlak te ontwikkelen.”

Lonkt die olympische medaille écht niet?
“Nou, een olympische medaille zou voor mij de enige reden zijn om nu door te gaan met roeien. Echter, heb ik bij mezelf bemerkt dat als ik mezelf een doel stel, en ik dit haal, bijvoorbeeld een World Cup medaille, dat ik daarna denk ‘is dit het nou?’ Daarna ga ik weer verder met de orde van de dag.”

Fotografie: Merijn Soeters & Peter van Schie

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse boten aan de start van World Cup II

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!