TeamNL Roeien

Rio 2016: Proteus: Persoonlijke wensen van leden voor de roeiers

Met drie Olympische roeiers en twee reserves maakt Proteus-Eretes zich op voor de Spelen. Zoals een technische club betaamt hebben zij een speciale website in de lucht gegooid om leden te informeren en de roeiers te volgen.

De drie roeiers zijn verdeeld over verschillende ploegen: Peter Wiersum die stuurman is van de M8+, Chantal Achterberg uit de W4x en Ellen Hogerwerf die roeit in de Vrouwen Acht.

Ingmar Klappe, voorzitter van Proteus: ‘’De Olympische Spelen betekenen bij ons op de vereniging het ultieme doel als studentroeier. Het hebben van deze roeiers wordt dan ook gezien als een grote voorbeeldfunctie voor onze huidige leden. Dus, dat wij weer met een delegatie richting Rio mogen gaan is erg waardevol.’’

Naast de vereniging worden de Spelen ook op de universiteit en door de lokale media opgepakt. Er zijn al diverse publicaties waaronder in het AD Haaglanden en in de TU Delta. Het verenigingsbestuur heeft goed contact met de roeiers en wil kijken of een van hun misschien een blog gaat schrijven als ze eenmaal in Rio zijn.

1

Uitzwaaiborrel
7 juli heeft Proteus een uitzwaaiborrel gehouden, waar ook de lokale pers aanwezig was. Bij de borrel was er gelegenheid om de roeiers succes te wensen en de roeiers mochten symbolisch het olympisch vuur aansteken op het vlot van Proteus. Er werden een aantal praatjes gehouden van oud-ploeggenoten en oud-Olympiërs van de vereniging. Niels van der Zwan (Goud Atlanta met de Holland Acht) gaf hier zijn Proteus sokken weg die hij ooit gedragen had en een niet gewassen shirt met het Wilhelmus erop uit de oude doos. Ook had Proteus speciale boekjes gemaakt waarin leden hun succeswens hebben achtergelaten. De foto’s van de borrel kan je hier terugvinden.

Volg op deze site het laatste nieuws en de berichten over roeiers. Daarnaast deelt Proteus regelmatig berichtjes over de roeiers via Facebook en Twitter.

Tot slot gaat Proteus kijkdagen houden tijdens de Spelen op de club. Alle voorwedstrijden en finales zullen op de barzolder gekeken worden op een groot scherm en komt er na de Olympische Spelen een huldiging.

Anne Bodde, secretaris van Proteus: ‘’Het leeft zeker en onze toproeiers zijn natuurlijk ook een voorbeeld voor de gehele wedstrijdsectie. Helaas wonen en trainen ze wel allemaal in Amsterdam en daardoor kennen de jongere leden ze minder. Maar bijvoorbeeld onze eerstejaars dames is wel wezen eten bij Chantal aan het begin van het jaar, iets waar ze het nog steeds over hebben.’’

Volgt jouw vereniging de Olympische roeiers ook en wil je daar meer over vertellen? Mail naar [email protected]!

2

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!