TeamNL Roeien

Roeien over de oceaan... update van deelnemende boten

Mark Slats en Kai Wiedmer schrijven historie tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge, de dames uit de Atlantic Dutchesses zijn de laatste 500nm gepasseerd en the Dutchess of the Sea liggen op 920nm van de finish af.

Mark Slats en roeimaat Kai Wiedmer roeien een nieuw wereldrecord op de Atlantische Oceaan

Mark en Kai hebben het in de laatste eindsprint voor elkaar gekregen om onder de 33 dagen te blijven. Op 14 januari, om 9.50 uur Nederlandse tijd kwamen Mark en Kai na 32 dagen 22 uur en 13 minuten als eerste aan in Nelson’s Dockyard English Harbour, Antigua. Hiermee hebben zij een nieuw Guiness wereldrecord op hun naam geschreven. Ze verbeteren het staande record in het pairs-segment hiermee met 5 dagen. Maar belangrijker nog, ze zijn als overall winner de finish gepasseerd!

Met deze race zamelen Mark en Kai geld in voor kinderkankeronderzoek, via de Maarten van der Weijden Foundation. Onderzoekers van het Radboud UMC willen een vaccin ontwikkelen voor kinderen met het CMMR-D syndroom, zodat bij hen kanker voorkomen kan worden. Hier was bij aanvang van de race nog € 65.000 voor nodig. Inmiddels is er € 59.628 opgehaald. “We zijn superblij met alle donaties en hopen ook dat laatste stukje op te halen!” aldus Kai.
Doneren kan via: https://row4cancer.mvdwfoundation.nl/doneren.

Atlantic Dutchesses

De dames zijn de laatste 500nm gepasseerd. Ze doen het onwijs goed en verwachten a.s. zondag of maandag als eerste vrouwenploeg aan te komen op eindbestemming Antigua (afhankelijk van de omstandigheden). De finish kan live worden gevolgd op de Facebook pagina van Atlantic Campaigns (https://www.facebook.com/atlanticcampaigns).

De Atlantic Dutchesses: vier Nederlandse vrouwen die een afstand van ruim 5.000 km afleggen en op deze manier in actie komen voor het vrouwenhart, want meer onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen is hard nodig. Doneren kan via deze pagina.

Dutchess of the Sea

Ook de vier vrouwen van Dutchess of the Sea houden zich sterk en liggen nu op de vierde plek van het vrouwen klassement. Met dit avontuur zetten zij zich in voor twee goede doelen; Stichting ALS Nederland en de Plastic Soup Foundation. For People and Planet. Ook hiervoor is doneren mogelijk, dit kan via de website: www.dutchessofthesea.com.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!