TeamNL Roeien

Roeiers mogen titel verdedigen tijdens het EK Roeien

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Vandaag heeft de FISA (wereld roeibond) bekend gemaakt dat de Europese Kampioenschappen 2020 door gaan. Het EK Roeien staat gepland van vrijdag 9 oktober tot en met zondag 11 oktober in Poznan, Polen. Tijdens het EK verdedigen de mannen dubbelvier en vrouwen vier-zonder hun Europese titel.

Hoopvol nieuws! Natuurlijk kijken onze atleten er enorm naar uit om na maanden van trainen weer te mogen doen wat ze het leukste vinden en waar ze ook het beste in zijn: racen! Maar, we hebben inmiddels wel geleerd niet te ver vooruit te kijken en te blijven focussen op de details in de dagelijkse training. We gaan ons de aankomende weken zo goed mogelijk voorbereiden en met een open instelling houden we er rekening mee dat we zullen moeten omgaan met veranderingen op het laatste moment. We gaan het zien!” – Hessel Evertse (Technisch Directeur)

© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Het EK vindt, net als het EK U23 en EK Junioren, zonder publiek plaats. Verder hanteert de organisatie extra regels, zoals een maximum van 250 mensen tegelijkertijd op de venue.

Coverfoto: Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!