TeamNL Roeien

Rio 2016: Roeireporters: Goed Olympisch optreden van Holland Vier

Wat is er nu leuker dan een roeiverslag van een echte Olympiër! Per race doet een oud-toproeier verslag en lees je dat op roeien.nl. Gijs Vermeulen doet verslag van de Olympische finale van de Holland Vier.

Op baan 6 in de finale met een mooi veld. De start was erg goed en met name in het eerste deel lag de vier met erg goed roeien lang op medaille positie. Het roeien was het beste wat de vier op dit toernooi heeft laten zien. Waar ze vorig jaar nog moeite hadden in het tweede deel van de finale was de derde 500m echt sterk en schoven ze naar voren en hadden ze een goede positie voor de strijd om brons. In de laatste 500m echter was de strijd om die bronzen plak aan de andere kant van de baan tussen de Italianen en de Zuid-Afrikanen. Als roeier weet je dat een boord-aan-boord strijd makkelijker is dan een strijd met 5 banen verschil, daarom kon de vier niet echt mee in die strijd.

Al met al een heel goed olympisch optreden met een plek waar de vier, als het balen van het niet halen van een plak over is, gewoon heel tevreden mee mag zijn! Dat klinkt wat gek, maar ik hoop dat dat dat gevoel gaat overheersen, al kan dat even duren…

‘Hoop dat het tevreden gevoel gaat overheersen, al kan dat even duren…’

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!