TeamNL Roeien

Rio 2016: Roeireporters: Onder de indruk

Wat is er nu leuker dan een roeiverslag van een echte Olympiër! Per race doet een oud-toproeier verslag en lees je dat op roeien.nl.

Irene Eijs: Finale W4x
Twee coaches staan bijna te barsten van trots. En terecht. Familie en vrienden verzamelen zich stralend op het stukje tribune vlak voor het medailleplatform.

Wachtend op Chantal, Inge, Nicole en Carline, die zojuist de race van hun leven hebben geroeid, en die hier straks jetsers van zilveren medailles omgehangen gaan krijgen.

Wat een fantastische wedstrijd was deze finale van de vrouwen dubbelvier! Het was geen makkelijk water, maar anders dan in de voorwedstrijd lieten ze zich daar totaal niet door van de wijs brengen. Hard starten, superhard mee, en bij de kilometer gewoon naast de Duitse vier liggen.

Polen, dat eerder brutaal de leiding had genomen werd net als in de herkansing in de eindsprint voorbij gestoken. En de eindsprint in kunnen zetten zo dicht achter Duitsland, wie had dat gedacht? De Duitse vier had helaas ook nog het nodige in de tank en lieten zich vandaag niet voorbijvaren door het sprintende oranje. Maar ze kregen het zeker niet cadeau.

Medaille kandidaat zijn is een, maar je moet het ook nog maar ‘even’ doen. Deze vier heeft dat gepresteerd en kan zich nu laten onderdompelen in huldigingen, aandacht en interviews; en relaxed de prestaties van de andere ploegen en sporten gaan kijken. Dames, geniet ervan! Je merkt pas later hoe bijzonder het is wat jullie nu mee (gaan) maken, dus zuig alle indrukken in je op.

Morgen de lichte vrouwen dubbel en de mannen vier finale: Ik kan niet wachten.

1

Annemiek de Haan: Herkansing W8+
De finale is gehaald! Ik denk alleen dat de uitvoering misschien niet helemaal gelukt is. Het leek erop alsof de meiden niet het achterste van hun tong hebben laten zien. Canada voert de race met de gemak aan en loopt ook uit op de Roemenen en de Nieuw-Zeelanders.

De Nederlandse Acht komt er eigenlijk net niet aan te pas. In de laatste 500m proberen ze nog aan te dringen bij de Kiwi’s, maar ze kunnen geen vuist maken. Je wil deze race eigenlijk met een goed resultaat afsluiten om op en top voorbereid te zijn op de finale. Maar je kan het ook van de andere kant bekijken. Hopelijk hebben de meiden alle valkuilen nu goed van dichtbij bekeken en weten ze nu precies wat ze zaterdag moeten doen. Het zijn de Olympische Spelen, alles is mogelijk! En zeker met deze ploeg.

Meiden, stick to the plan en aanvallen!!! Succes zaterdag!

2

Foto’s: Francois Wieringa

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!