TeamNL Roeien

Rowing in Rio: Beste stuurlui aan wal

Het weer zit niet mee in Rio. Opnieuw moesten de roeiers een dag verplicht aan de kant blijven door het onstuimige weer. Een blik achter de schermen wanneer er niet geroeid wordt.

Het leven van een toproeier in Rio is op dit moment een onzeker bestaan. Gisteren werkte Govert nog vol vertrouwen met zijn bootgenoten toe naar de race van vandaag. Helaas werken de weergoden het viertal voorlopig tegen..

https://twitter.com/willcrothers/status/763355047883399173

En waarom wordt er dan precies niet geroeid? Bovenstaand filmpje geeft een goed beeld..

Hoe ziet een dag er voor een roeier uit als hij niet mag roeien? Dan roeit hij alsnog! Al is het vandaag erg rustig op het water. De meeste boten kiezen ervoor om in het olympisch dorp te blijven.

Bij sommigen slaan de vele rustmomenten om in verveling. Wat ga je dan doen? Jezelf vergelijken met de rest van de olympiërs. Op wie lijk jij?

Voor de familie en vrienden van de roeiers is er gelukkig genoeg te beleven en was gisteravond de traditionele Aegon borrel. De roeiers mogen trots zijn dat er zoveel geliefden naar Rio zijn gekomen!

Helaas worden de omstandigheden in Rio voorlopig nog niet beter. Morgen een nieuwe update over de omstandigheden. Volgens de huidige planning trappen Maaike en Ilse af om 14:00 Nederlandse tijd!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!