TeamNL Roeien

Rowing in Rio: Eerste medaille is binnen!

De Nederlandse roeiequipe schitterde vanochtend op het Lagoa Rodrigo de Freitas. Het resultaat: een zilveren medaille en vier finaleplaatsen!

Gisteren woei het nog te hard om te racen, maar vandaag is daar niets van te merken! De roeiers worden aan het water zelfs verwelkomd met een klein zonnetje.

Aan Oranje geen gebrek in het programma vandaag en hetzelfde geldt voor de tribunes! De Nederlandse fans zitten al vroeg klaar om te zien of hun voorbeelden de finale gaan halen.

We starten de roeidag met de halve finale van Maaike en Ilse.. en hoe! Vanaf de start laten ze er geen gras over groeien en roeien ze overtuigend naar de finale. Een inspiratie voor de fans, maar ook voor hun mede-roeiers!

Het goede voorbeeld van de lichte dames wordt direct gevolgd door maar liefst drie Nederlandse boten. De Holland Vier, Holland Acht en Vrouwen Acht stoten allemaal door naar de finales en gaan later deze week strijden om de medailles. Hun verenigingen staan in ieder geval achter ze!

Het hoogtepunt van de dag komt echter niet van de aankomende finalisten, maar van de van de vrouwen dubbelvier. Als eerste Nederlandse finalisten nestelen ze zich al snel voorin het veld en passeren ze vlak voor de finish Polen. Het resultaat: Zilver!

Silver!! #proud #teamnl #rio2016 #rowing #congratulations #dubbelvier #blondamsterdam

A photo posted by Blond-Amsterdam (@blondamsterdamnl) on

In één keer staat het viertal in de spotlights en stromen de felicitaties uit heel Nederland binnen, van Blond tot Heineken.

Ondertussen worden in het HHH de voorbereidingen getroffen voor een bijzondere feestavond. Het zal voorlopig nog geen bedtijd zijn voor het oranje viertal!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Nederlandse junioren schitteren tijdens Coupe de la Jeunesse Coastal in Italië

TeamNL Roeien

Goud na goud op beste WK Roeien ooit

TeamNL Roeien

Ontketend TeamNL Roeien al op vier gouden WK-medailles

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!