TeamNL Roeien

Rowing in Rio: Finaleplek voor Esther en Corné!

Na twee roeidagen bij de Paralympische Spelen zit het roeitoernooi er alweer bijna op. In twee dagen moesten de para-roeiers zich zien te verzekeren van een plek bij de beste zes.

Bom dia! Een paar dagen na de opening van de Paralympische Spelen staan de roeiers en vrijwilligers klaar bij Lagoa Rodrigo de Freitas voor hun eerste heats. Veroveren Alexander en Esther/Corné direct een plek in de finale?

De rechtstreekse route naar de finale is echter geen gemakkelijke. De concurrentie is groot en de kwalificatieplekken schaars. Esther en Corné komen op vrijdag net te kort, Alexander wordt vijfde in zijn heat. Herkansingen voor beide boten dus.

Ondertussen staat er voor de olympische roeiers in Nederland dit weekend ook genoeg op het programma, off-season of niet.

Esther en Corné zijn er in ieder geval al vroeg bij aan het water. Gisteren kwamen ze heel dichtbij, lukt het nu wel?

Aan de fans zal het in ieder geval niet liggen! Het is megadruk op de tribunes en net als tijdens de Olympische Spelen is het oranje legioen sterk vertegenwoordigd!

Langs de waterkant hebben zich ook twee andere bijzondere groepen fans verzameld. Op de tribune zijn ze voor Zimbabwe, maar voor wie zouden de ‘bird family’ zijn?

De aanmoedigingen van de fans betalen uit! Wederom varen Esther en Corné een sterke race en dit keer is het genoeg voor plek één. Morgen varen zij de finale.

Voor Alexander is zijn derde plaats helaas niet genoeg om door te gaan. Morgen vaart hij de B-finale.

https://twitter.com/ilsepaulis/status/774601883390513152

Vanuit Nederland stromen de reacties ondertussen binnen en natuurlijk ook vanuit het ANRT! Van Ilse Paulis ontvangen Esther en Corné een gouden felicitatie.

Net als tijdens de Olympische Spelen vliegt de tijd om en stevenen we alweer af op de laatste dag van het paralympische roeitoernooi. Benieuwd naar het schema voor morgen? Alexander start om 13.50 Nederlandse tijd in zijn B-finale, gevolgd door Esther en Corné in de A-finale om 15.30 uur.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!