TeamNL Roeien

Rowing in Rio: goede dag!

Nadat het roeien gisteren was afgelast door de weersomstandigheden, stond er vandaag een drukke dag op het programma. Alle Nederlandse boten, op de LM4- na, kwamen in actie en zorgden voor mooie resultaten!

De Olympische Spelen leven in Nederland en zeker bij de roeifans. Op meerdere verenigingen wordt deze dagen samen gekeken. Bij jouw vereniging ook? Deel je foto met #roeien!

Hetzelfde geldt voor de Paralympiërs op Papendal. Zij trainen tijdens de Olympische Spelen natuurlijk volle bak door, maar ruimen wel tijd in om hun olympische mede-roeiers te volgen.

Gelukkig is het weer vandaag een stuk beter, dus krijgen de fans op de tribune en thuis ook daadwerkelijk iets te zien van hun favoriete roeiers. De leeuwinnen komen uit hun kooi, wat voor gevolgen zal dat hebben?

De gevolgen zijn niet te min! Maaike en Ilse winnen hun heat en gaan door, terwijl Roel Braas en Mitchell Steenman (M2-) vanuit de herkansing naar de halve finale roeien. Beide achten worden tweede in hun race, wat betekent dat ze naar de herkansing moeten. Maar de dames hebben een goede race gevaren.

Net als de M2- is ook de W4x overtuigend in hun herkansing! De overwinning is natuurlijk goed voor een finaleplaats en dus wordt er feest gevierd bij Proteus.

https://twitter.com/ksrvnjord/status/762620587294547969

Ook de prestatie van de Vrouwen acht leidt tot tevreden gezichten bij de verenigingen waar de roeisters lid van zijn. Vol vertrouwen naar de herkansing!

Rintje Ritsma volgt de Nederlandse roeiers al weken op de voet en is onder de indruk van Maaike en Ilse! Voor zijn volgende vlog zocht hij het tweetal op.

Te oud om te leren ben je nooit. Rintje leert dagelijks bij en neemt de nieuwe roeifans daar gelukkig in mee!

Dit vertrouwen zien we graag! Morgen vervolgen de roeiers hun jacht op de olympische finales… en misschien wel meer? Houd de KNRB in de gaten op Facebook en Twitter en mis niets van de resultaten in Rio!

 

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!