TeamNL Roeien

Rowing in Rio: GOUD!

De aanloop naar vandaag was al goed met het zilver van de dubbelvier, maar vandaag deden Ilse Paulis en Maaike Head daar nog een grote schep bovenop. Een terugblik op de hoogtepunten van een gouden dag.

Soms hangt het vooruitzicht van een mooie dag al in de lucht… Rintje voelt Nederlands succes in ieder geval al aankomen.

Het succes zou moeten komen van de Holland Vier, of natuurlijk van Ilse Paulis en Maaike Head, die een dag eerder al de finale haalden en de dubbelvier zilver zagen winnen. Juist dat maakt de ‘leeuwinnen’ hongeriger dan ooit tevoren.

Het weer is er niet naar in Rio, maar iedereen zit klaar voor de race van de dames, zowel in Brazilië als in Nederland. Zorgt het tweetal voor de tweede Nederlandse gouden medaille bij deze Spelen? Airen kijkt met de huisgenoten van Ilse.

Ze doen het!! Halverwege liggen Maaike en Ilse nog op een kleine achterstand, maar met een machtig tweede deel gaan ze de tegenstand ruim voorbij. Het eerste Nederlandse roeigoud sinds Kirsten van der Kolk en Marit van Eupen in 2008, ook in de lichte vrouwen twee!

Bijzonder dat ik erbij mocht zijn op mijn laatste dag in Rio; 2e goud voor #TeamNL. Proficiat @lichtedubbel!

A photo posted by Marianne Vos (@mariannevosofficial) on

Op de tribune veel bekende sportgezichten vandaag. Ook zij zijn onder de indruk van deze unieke prestatie. Wat een overmacht!

In een ander olympisch gebied, de Olympic Experience in Scheveningen, barst het feest ook los. Alweer de vierde dag op rij dat TeamNL een medaille wint! Iets verderop in Den Haag is ook de Minister-President enorm trots.

Het allergrootste feest is het echter bij Nereus en Skadi, de verenigingen van het tweetal. Wat zijn zij trots op hun meiden!

Niet alleen voor de roeisters, maar ook voor coach Josy Verdonkschot zijn er terecht complimenten. Nog maar één keer haalden Nederlandse roeisters in de lichte dubbeltwee olympisch goud, in 2008 dus. Je kunt het wel raden: ook toen was Josy de coach.

Goud! #rio2016 #olympics #teamnl #roeien

A photo posted by Sanne Wesseling (@sannewes) on

Maaike Head en Ilse Paulis Goud op lichte dubbeltwee! #rio #rio2016 #lego #legosports #canonnederland #roeien #maaikehead #ilsepaulis #lichtedubbeltwee #ditislimburg #L1 #olympics2016 @maaikehead @ilsepaulis

A photo posted by Ivo Delahaye (@ivodelahaye) on

Online stromen de felicitaties binnen, waarvan hier twee van de meest creatieve.

Ondertussen worden de Holland Vier in hun finale vijfde. Een prestatie waar ze kort na de wedstrijd zelf van balen.

Terwijl de roeiers zich verplaatsen naar het HHH, blijft het op de olympische roeibaan voorlopig nog een bezige boel volgens de Speld. Zelfs Nederland schijnt op dit onderdeel mee te doen… morgen wellicht meer duidelijkheid!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

ORCA en KNZ&RV winnen het Coastalklassement

Nieuws

Coming up: WK Beach Sprint in Barletta

Nieuws

Nederlandse junioren schitteren tijdens Coupe de la Jeunesse Coastal in Italië

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!