TeamNL Roeien

Rowing in Rio: Roeiers nemen het olympisch dorp over

Alle roeiers hebben de afgelopen dagen hun intrek genomen in het olympisch dorp. De sporters van TeamNL kunnen letterlijk niet om de roeiers heen.

Hoe ziet een dag van de roeiers eruit nu de Spelen nog niet begonnen zijn? De meesten starten op dezelfde manier als de rest van TeamNL, met een kopje koffie in de lounge.

Erg session! #Olympics #TeamNL #NEDLM4 #RowinginRio #OlympicRowing #Olympics #Rio2016 #rowing #gorow #Olympicvillage

A photo posted by Bjorn van den Ende (@bjornvdende) on

Voor hun ergometers hoeven de roeiers niet ver te lopen. Aangezien ze vlak voor het TeamNL gebouw staan, mist geen Nederlandse sporter ze!

De weersomstandigheden in Rio zijn voor de roeiers elke keer weer een verrassing. Waait het de ene dag nog te hard om te roeien, de volgende dag is het prachtig weer.

This the place where it must be done! #olympics #rowing #nedlm4 #olympicvenue

A photo posted by Bjorn van den Ende (@bjornvdende) on

Weer of geen weer, Lagoa Rodrigo de Freitas is zonder twijfel een van de mooiste olympische roeibanen ooit. Er worden dan ook prachtige plaatjes geschoten om en rond het meer.

Walking in the Olympic village is like walking in a dream. We are Olympians. #nofilter #rio2016 #olympicvillage #brakkaboys #olympicdream #teamnl

A photo posted by Govert Viergever (@govert4giver) on

Yesterday a little trip on the bike ??#Olympicvillage #Olympics #TeamNL #NEDLM4 #RowinginRio #OlympicRowing #Olympics #Rio2016 #rowing #gorow

A photo posted by Bjorn van den Ende (@bjornvdende) on

Lopend het olympisch dorp verkennen is natuurlijk een goede optie, maar de fietsen zijn onder TeamNL ook populair, zoals echte Nederlanders betaamt.

De roeiers sluiten de dag af op dezelfde plek waar zij die beginnen, in de TeamNL lounge, waar ze de kans krijgen om een kaartje te leggen met elkaar, maar ook met een van de andere 200+ Nederlandse topsporters.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Edwin Zijp (Orca) verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2023

Nieuws

De 24 uur van de Rotte: een unieke roeimarathon tijdens de kortste nacht van het jaar

Nieuws

Van Oord WinterWedstrijden: uitslagen & foto's

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!