TeamNL Roeien

Rowing in Rio: Roeiers nemen het olympisch dorp over

Alle roeiers hebben de afgelopen dagen hun intrek genomen in het olympisch dorp. De sporters van TeamNL kunnen letterlijk niet om de roeiers heen.

Hoe ziet een dag van de roeiers eruit nu de Spelen nog niet begonnen zijn? De meesten starten op dezelfde manier als de rest van TeamNL, met een kopje koffie in de lounge.

https://www.instagram.com/p/BImYBNYAsBu/

Voor hun ergometers hoeven de roeiers niet ver te lopen. Aangezien ze vlak voor het TeamNL gebouw staan, mist geen Nederlandse sporter ze!

https://twitter.com/Mechielversluis/status/760277033029083137

De weersomstandigheden in Rio zijn voor de roeiers elke keer weer een verrassing. Waait het de ene dag nog te hard om te roeien, de volgende dag is het prachtig weer.

https://www.instagram.com/p/BIk3iz3gf9I/

Weer of geen weer, Lagoa Rodrigo de Freitas is zonder twijfel een van de mooiste olympische roeibanen ooit. Er worden dan ook prachtige plaatjes geschoten om en rond het meer.

https://www.instagram.com/p/BIndxpjAjmd/

https://www.instagram.com/p/BIpDXLPgdqx/

Lopend het olympisch dorp verkennen is natuurlijk een goede optie, maar de fietsen zijn onder TeamNL ook populair, zoals echte Nederlanders betaamt.

De roeiers sluiten de dag af op dezelfde plek waar zij die beginnen, in de TeamNL lounge, waar ze de kans krijgen om een kaartje te leggen met elkaar, maar ook met een van de andere 200+ Nederlandse topsporters.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!