TeamNL Roeien

Rowing in Rio: Teleurstelling op het water

Na een drukke dag gisteren lagen er vandaag drie Nederlandse roeiboten aan de start. Spannende races volgden, waarin de Nederlanders helaas te kort kwamen voor de finaleplaatsen.

Twee halve finales en één herkansing vandaag voor de Nederlandse roeiers. Stoten de M2- en de LM4- als eerste Nederlandse mannenboten door naar de finale?

Een mooi verhaal van Marijn de Vries over hoe de moeder van Roel de kwalificatie voor de halve finale van de mannen heeft beleefd.

https://www.instagram.com/p/BI5B7b1gplg/

https://www.instagram.com/p/BI424f8jP2W/

Ondertussen worden overal de TV- en PC-schermen erbij gepakt om de Nederlandse equipe te volgen. Zelfs op Schiphol kunnen reizigers genieten van het roeigeweld in Rio.

https://www.facebook.com/okeanosroeien/posts/1143664179028176:0

Okeanos roept op om Mitchel en Roel ook vanuit Nederland te steunen!

En dan gaan de races van start! Roel en Mitchel streden voor wat ze waard waren, maar het was vandaag net niet genoeg. Na afloop heerst vooral het ongeloof. Janneke, de vriendin van Mitchel, was natuurlijk in de buurt.

Als oud-topsporter herkent Rintje Ritsma teleurstelling als geen ander. Een paar dagen geleden voeren de lichte mannen vier nog overtuigend naar de halve finale, nu komen ze te kort om een ronde verder te gaan. De B-finale is wat rest.

https://www.instagram.com/p/BI5GU19gDga/

Het is niet makkelijk, maar Roel en Mitchel maken er het beste van en staan na hun race netjes de pers te woord.

1

Winnen of verliezen, Roel neemt na zijn race de tijd om lachend op de foto te gaan met de mannen van Okeanos die naar Rio zijn gekomen om te supporteren.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

EK 2024: negen Nederlandse boten aan de start

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!