TeamNL Roeien

Rowing in Rio: We zijn los!

Vandaag mochten Mitchel Steenman en Roel Braas het spits afbijten voor de Nederlandse roeiequipe. De vrouwen dubbelvier en de lichte mannen vier-zonder kwamen ook in actie.

Een vol programma voor TeamNL op dag één en ook op het water voor de roeiers! Roel Braas en Mitchel Steenman hebben de eer om als eerste Nederlanders te roeien, gevolgd door de lichte mannen vier-zonder en de vrouwen dubbelvier.

https://www.instagram.com/p/BIw7LPMgrsv/

De Olympische Spelen zijn het grootste sportpodium van de wereld en ook de roeiers staan deze weken in de spotlights. Aan succeswensen geen gebrek!

Voor de nieuwe roeifans onder ons, hoe werkt dat roeien ook alweer precies? Op weg naar Rio namen Airen en Rintje jullie mee in de roeiwereld en geven ze nu een kleine opfriscursus.

https://twitter.com/boazmeylink/status/761908847795642368

Ondertussen zijn de omstandigheden op het water in Rio loeizwaar. De Servische M2- slaat zelfs om!

1

Ook Roel en Mitchel hebben het zwaar op het water, al willen ze van de slechte omstandigheden niets weten: “We hebben onszelf een hoop huiswerk gegeven voor morgen”. Dan verschijnt het duo in de herkansing.

https://www.instagram.com/p/BIw3lxRjchG/

2

De lichte mannen hebben op het Braziliaanse water meer succes. Hun derde plaats is goed voor een plek in de halve finale.

Ondertussen volgt Rintje de roeiers op de voet en vanaf de tribune laat hij live zien wat de omstandigheden zijn op het Rodrigo de Freitas Lagoon. Hij spot zelfs koning Willem-Alexander die, samen met premier Rutte, tijd in zijn drukke schema heeft vrijgemaakt voor het roeien!

Aan de vrouwen vier om de dag voor de Nederlandse roeiers af te sluiten. De dames finishen als derde, wat in tegenstelling tot bij de lichte mannen niet genoeg is voor de volgende ronde. Ook zij gaan dus naar de herkansing.

Coverfoto: Francois Wieringa

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!