TeamNL Roeien

Rowing in Rio: Welcome home!

Na een heel succesvolle olympische roeiweek in Rio zijn alle Nederlandse roeiers weer teruggekeerd in eigen land. Hun aankomst ging gepaard met (het begin van) veel feestelijkheden.

Travelling in style! Een gouden medaille winnaar verdient wel een beetje luxe en dat krijgen Maaike en Ilse in het KLM-vliegtuig op weg naar Nederland. ‘Business(,) as usual’.

Een van de eersten die Maaike en Ilse in het vliegtuig tegenkomen is Churandy Martina, die voor de NOS de gouden medaille winnaars interviewt. Bekijk het hele item hier terug. Het stukje met Maaike en Ilse begint op 01:21.

https://twitter.com/boazmeylink/status/768042346059538432

Het laatste stuk in Nederland vliegen de sporters in stijl. Begeleid door twee straaljagers worden ze door menig Nederlander gespot, waaronder sportarts Kasper Janssen.

Ondertussen bereiden de verenigingen van de roeiers zich bij de Amsterdamse RAI voor op de komst van hun helden. Zo zijn onder andere Skadi en Orca sterk vertegenwoordigd.

https://twitter.com/boazmeylink/status/768125723697610752

Ook de Holland Acht kan na hun medaille rekenen op volop aandacht.

Voor een deel van de sporters is er ook de rest van de dag geen tijd om aan uitpakken of jetlag te denken. Maaike en Ilse sluiten af bij RTL Late Night, waar ze met veel andere medaille winnaars bij Humberto Tan aanschuiven.

Een dag later gaan de huldigingen voor de medaille-winnaars rustig verder in Den Haag, waar zij ontvangen worden in de Ridderzaal en later op bezoek gaan bij de Koning. Het hoogtepunt van de dag volgt al snel voor Maaike en Ilse. Dankzij hun gouden prestatie worden ze geridderd in de orde van Oranje-Nassau!

Na de onderscheidingen gaan de sporters door naar Paleis Noordeinde voor een ontmoeting met de Koning. Een bijeenkomst achter gesloten deuren, dus geen beelden helaas. De komende dagen staan er echter nog genoeg mooie feestelijkheden op het programma om beelden van te schieten!

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!