TeamNL Roeien

Rowing in Rio: Wind speelt roeiers parten

Een gekke dag aan de Lagoa de Freitas vandaag. De wind was dermate sterk, dat de races meerdere keren uitgesteld en uiteindelijk afgelast werden. Hoe brachten de roeiers de dag nu door?

De roeiers zouden vandaag relatief vroeg aan hun schema beginnen, maar het loopt anders dan gepland. Het weer is heftiger dan op dag één en dus worden de races uitgesteld.

Geen activiteit op het water… ook de lokale bewoners snappen er niets van. Waar zijn die gekke roeiers gebleven?

Mocht je je afvragen waarom de races zijn uitgesteld? Bovenstaande foto geeft een goed beeld van de kracht van de wind in Rio.

En dan begint het wachten… al het lijkt het ontspanningsmoment voor sommige roeiers haast een welkome verrassing!

Love a windy day!!!! But maybe today 30knt plus will be a bit much for our Olympic equipment ? #windy #pozo oh no Rio #lifeofdorian

A photo posted by Dorian van Rijsselberghe (@lifeofdorian) on

Op sommige plekken lijkt het overigens wel erg hard te waaien, als je zeiler Dorian van Rijsselberghe moet geloven.. de FISA besluit dan ook om, na meerdere delays, de races definitief af te gelasten.

De Spanjaarden hebben hun uitspraak ‘mañana mañana’, maar ook in Brazilië kunnen ze er wat van. Gelukkig heeft de M4+ met de vriendin van Vincent van der Want een expert in huis en waren ze voorbereid!

Ook de lichte dubbe twee houdt zich nog een dagje koest.. Morgen mogen zij alsnog hun kunsten vertonen op het onstuimige olympische water.

En dus wordt het morgen een volle roeidag! Niet alleen komen de achten zoals gepland in actie, ook de boten die vandaag zouden roeien worden in het programma gepropt. Let op: de tijden zijn wel gewijzigd!

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

ORCA en KNZ&RV winnen het Coastalklassement

Nieuws

Coming up: WK Beach Sprint in Barletta

Nieuws

Nederlandse junioren schitteren tijdens Coupe de la Jeunesse Coastal in Italië

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!