TeamNL Roeien

Rio 2016: Rowing in Rio: Zo dichtbij!

Bij de Paralympische Spelen in Rio zijn de Nederlandse roeiers als vierde en als zevende geëindigd. Esther en Corné kwamen net te kort voor een podiumplek.

Tijdens de Olympische Spelen een paar weken terug was het regelmatig erg onstuimig op het water, maar vandaag starten we de finales met een gladde spiegel. Met de goede condities en de goede races van gisteren ware alle ingrediënten aanwezig om er een mooi roeifeest van te maken.

Despite not making the cut for the A finals after finishing third in today's repechage NOS did include a special feature…

Posted by Alex van Holk on Saturday, September 10, 2016

De dag van gisteren liep voor Alexander helaas niet zoals gehoopt, maar hoe dan ook is hij trots om hier met al zijn geliefden en fans te zijn. Op naar zijn afsluitende race!

Alexander mocht het spits afbijten en het publiek was er in ieder geval klaar voor. Helaas kwam hij gisteren te kort voor een finaleplek, maar weet hij zich vandaag te revancheren en zijn eerste Spelen goed af te sluiten?

Met zijn mede-roeiers op de tribune zet Alexander zonder twijfel zijn beste race neer. Hij wint de B-finale en finisht hiermee als zevende in het eindklassement.

Het is best een uitdaging om te verstaan, maar na afloop wordt Alexander direct door de organisatie geïnterviewd. Bonuspunten voor wie exact kan vertellen wat hij zei!

Balen… 4e!

Posted by ParaRoeiers Esther & Corne on Sunday, September 11, 2016

Dan is het de beurt aan Esther en Corné in de A-finale. Na een goede tweede en eerste plek strijdt het duo voor wat zij waard zijn, maar blijvende Fransen ze ruim twee seconden voor om plaats drie. Zonde, maar toch een knappe prestatie!

Na afloop zijn alle betrokkenen het er over eens, het Paralympisch roeien in Nederland is flink in de lift. Op naar Tokio!

Het roeitoernooi zit erop en dus gaat de ploeg het tijdelijk onderkomen bij de baan weer verruilen voor het dorp. Vanavond wordt er afgesloten met een Friends & Family borrel van hoofdsponsor Aegon.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Goud na goud op beste WK Roeien ooit

TeamNL Roeien

Ontketend TeamNL Roeien al op vier gouden WK-medailles

TeamNL Roeien

Vierde wereldtitel voor Corné, Martine net buiten podium

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!