TeamNL Roeien

TeamNL Roeien al op zes WK-medailles

De dubbelvier wint zilver. © Merijn Soeters

Drie maal zilver en één keer brons: met indrukwekkende races van de vieren en de vrouwen tweezonder komt het aantal WK-medailles na twee van de drie finaledagen op zes.

Ymkje en Veronique in de tweezonder, op het EK nog goed voor brons, sloegen toe in de tweede helft van de race. Alleen Nieuw-Zeeland, olympisch kampioen, was niet meer te achterhalen.

Ook de Vrouwen vierzonder, met Tinka Offereins, Hermijntje Drenth, Benthe Boonstra en Marloes Oldenburg, sloegen in de tweede duizend toe en pakten het zilver. Goud was er voor de Britten, brons voor olympisch kampioen Australië.

De dubbelvier met Bente, Ilse, Tessa en Nika won het derde zilver van de dag en leek zelfs op te gaan voor het goud, maar topfavoriet China hield de voorsprong vast.

De Mannen dubbelvier roeide een knappe race, maar kwamen net tekort op Italië voor het brons. Vanochtend al kwamen Nelson en Bjorn in actie (vierde in de C-finale) en roeiden Corné en Chantal hun A-finale in het PR2 Mixed dubbel veld. Ze misten het podium: vierde.

Morgen de laatste dag van het WK, nog vijf finales te gaan, en met medaillekansen voor alle bootnummers. Volg alles van TeamNL Roeien via @teamnlroeien en via de World Rowing livestream.

De resultaten van vandaag, zaterdag 24 september:

BootnummerResultaat
Mannen tweezonder M2- (Nelson Ritsema, Bjorn van den Ende)4e plaats in de C-finale (06:44.37)
PR2 Mixed Dubbel (Corné de Koning, Chantal Haenen)4e plaats in de A-finale (08:34.60)
Vrouwen tweezonder W2- (Veronique Meester, Ymkje Clevering)ZILVER (07:06.02)
Vrouwen vierzonder W4- (Tinka Offereins, Hermijntje Drenth, Benthe Boonstra, Marloes Oldenburg)ZILVER (06:28.63)
Mannen vierzonder M4- (Rik Rienks, Sander de Graaf, Ruben Knab, Ralf Rienks)BRONS (05:51.85)
Vrouwen dubbelvier W4x (Bente Paulis, Ilse Kolkman, Tessa Dullemans, Nika Vos)ZILVER (06:18.68)
Mannen dubbelvier M4x (Finn Florijn, Stef Broenink, Simon van Dorp, Jan van der Bij)4e plaats in de A-finale (05:43.14)

A-finale M1x (Melvin Twellaar)14:44 uur
A-finale W8+ (Aniek van Veenen, Veronique Meester, Ymkje Clevering, Tinka Offereins, Roos de Jong, Hermijntje Drenth, Marloes Oldenburg, Laila Youssifou, Benthe Boonstra)14:59 uur