TeamNL Roeien

TeamNL Roeien in aantocht voor Wereldbeker II in Polen

Roos de Jong © Merijn Soeters

Eind mei kwam TeamNL Roeien voor het eerst in actie op internationaal niveau tijdens de eerste wereldbeker in Belgrado. TeamNL wist tien medailles mee naar huis te nemen. Met deze ervaring bereiden de ploegen zich nu voor op de tweede wereldbeker in Poznan van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni.

Hoofdcoach Eelco Meenhorst wil voortbouwen op de inzichten van de ploegen van wereldbeker I en is benieuwd hoe de ploegen presteren bij een bredere internationale bezetting. Na Polen is het doel om verder door te bouwen voor het WK in september, zodat daar ploegen die goed presteren aan de start liggen.

Ymkje Clevering & Veronique Meester ruilen de scullriemen om voor boordriemen en starten in de tweezonder. Karolien Florijn start weer in de skiff en Laila Youssifou en Roos de Jong blijven ook een combinatie in de vrouwen dubbeltwee. Het is nu kijken hoe ze het gaan doen met meer tegenstand.

Bij de mannen is Abe Wiersma, winnaar van olympisch goud in de mannen dubbelvier, terug en start ook weer in de mannen dubbelvier. In verband met blessures was het voor Wiersma niet mogelijk eerder terug te keren op internationaal niveau. Melvin start na zijn races in Belgrado wederom in de skiff. Al met al zijn er deze wereldbeker minder atleten die dubbel starten.

Naast de olympische nummers start deze wereldbeker ook de PR2 mixed dubbeltwee in nieuwe formatie. Corné de Koning, vaste waarde in de ploeg, heeft in Chantal Haenen wellicht een nieuwe partner gevonden. Chantal is handbiker, ze maakte afgelopen Paralympische Spelen haar debuut en werd afgelopen weekend Europees Kampioen in de tijdrit én op de weg. Na de Spelen is ze samen met De Koning aan het ontdekken of de roeisport ook iets is waar ze haar ei in kwijt kan en richting Parijs 2024 kan toewerken. Het handbiken staat voor Chantal voorlopig nog op nummer één.

Het overzicht van de selectie voor wereldbeker II is te vinden op de ploegenpagina.

Auteur

Esli de Kok

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!