TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op jouw beeldscherm: drie kijktips

Karolien Florijn met cameracrew, door Susanne Ottenheym

De roeisport staat deze zomer niet alleen bij de Olympische Spelen op het programma. Eerder dit jaar hebben verschillende ploegen van het nationaal roeiteam ‘TeamNL Roeien’ meegewerkt aan tv-programma’s of documentaires. Hieronder drie kijktips voor deze zomer.

AVROTROS Documentaire: ‘Sportlab Sedoc – De weg naar Parijs’

In de AVROTROS documentaire ‘Sportlab Sedoc – De weg naar Parijs‘ duikt voormalig Olympisch atleet Gregory Sedoc in de wereld van topsport. In deze vierdelige serie neemt Sedoc een kijkje in het leven van vijf verschillende Olympische atleten, waaronder roeister Karolien Florijn. Karolien, tweevoudig wereldkampioene in de Vrouwen Skiff, werd voor deze documentaire tijdens verschillende trainingen en (internationale) meetmomenten eerder dit jaar gevolgd door Gregory en zijn camerateam. Je krijgt een kijkje in haar leven, zowel op het water als op het land.

Sportlab Sedoc, vanaf 1 juli 2024 iedere maandag om 20:25 uur te zien op NPO3.

Het Klokhuis met de Holland Acht

Het Klokhuis, bekend bij jong en oud, is een educatief jeugdprogramma dat kinderen van negen tot twaalf jaar informeert over de wereld om hen heen. Op vrijdag 26 juli, op de vooravond van de start van de Olympische Spelen, laten de mannen van de Holland Acht zien wat roeien inhoudt. Educatief voor het jonge publiek, maar ook leuk voor de oudere kijker. 

Het Klokhuis, vrijdag 26 juli, 18:45 uur op NPO3.

TeamNL: Vuur, de documentaire.

Vanaf midden juli verschijnt op het Youtube kanaal van TeamNL een speciale documentaire. In deze vierdelige serie met de titel ‘Vuur’ wordt het geheim onthuld van ons kleine maar toch zo succesvolle sportland. Iedere aflevering staat er een nieuw thema met andere sporten centraal, en ook de roeisport komt aan bod. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij Veronique Meester en Ymkje Clevering, de wereldkampioenen in de Vrouwen Tweezonder, en je leert meer over de bijzondere vertrouwensband die zij in de afgelopen jaren hebben opgebouwd. 

Vuur, de documentaire’, vanaf midden juli te zien op Youtube.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!