TeamNL Roeien

TeamNL Roeien op World Cup I: de Heats

Karolien Florijn aan de start van de voorwedstrijd, door Benedict Tufnell

Het wereldbekerseizoen is begonnen. Strijdtoneel van de eerste wereldbeker is Varese, Italië, waar nationaal roeiteam TeamNL Roeien met twaalf ploegen in actie komt. Vandaag de heats, zaterdag en zondag de herkansingen en (halve) finales.

Onderweg naar de finales

Vier ploegen (Vrouwen Tweezonder, Mannen Dubbeltwee, Mannen Dubbelvier en Holland Acht) winnen hun eerste wedstrijd en gaan door naar de A-finale. De Vrouwen Vierzonder eindigt op een tiende van de Ierse vrouwen als tweede, en zien we zondag eveneens terug in de eindronde.

Ook de tweede en derde plekken van respectievelijk de Vrouwen Dubbelvier en Dubbeltwee zijn genoeg voor een plaats in de eindstrijd. De Mannen Vierzonder eindigt als derde en roeit morgen de herkansing. De nummers één en twee plaatsen zich daarin voor de medaillerace van zondag.

Karolien Florijn wint haar voorwedstrijd in de skiff en plaatst zich voor de halve eindstrijd van morgen. Simon van Dorp doet hetzelfde via een eerste plek in de voorwedstrijd en de tweede plaats in de kwartfinale. Hieronder het gehele programma van zaterdag 13 april.

Programma zaterdag 13 april

Vrouwen SkiffM1xHalve finale11:13 uur
Mannen SkiffM1xHalve finale11:25 uur
Mannen VierzonderM4-Herkansing11:07 uur
Lichte Mannen DubbeltweeLM2xHerkansing11:45 uur
Lichte Vrouwen SkiffLW1xA-finale12:24 uur

Bekijk de wedstrijden, tijden en resultaten live op worldrowing.com en volg @teamnlroeien op Instagram voor updates en behind-the-scenes beelden.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Drie boten aan de start bij laatste kwalificatietoernooi Spelen

Nieuws

Marathonroeien in mei 2024

Nieuws

Raceroei Regatta 2024: foto's en uitslagen

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!