TeamNL Roeien

TeamNL Roeien zet koers door op dag twee

Op de tweede dag van de wereldbeker in Poznan weten vier ploegen van TeamNL roeien zich direct te plaatsen voor de finales op zondag. De andere ploegen die vandaag in actie kwamen wisten zich voor een halve finale te plaatsen.

TeamNL Roeien mag terugkijken op een succesvolle start van de tweede wereldbeker. Gisteren werd deze koers al ingezet en vandaag wordt nogmaals laten zien dat TeamNL Roeien goed de winter is doorgekomen.

De vrouwen dubbelvier, mannen vierzonder (NED1) en mannen dubbelvier roeiden allen een sterke heat-race en plaatsen zich daarmee direct voor de finales op zondag. De tweede mannen vierzonder werd derde in de heat en roeide hierdoor een herkansing later op de middag. In deze herkansing kwamen ze als tweede over de finish en plaatsten zich daarmee ook voor de finale op zondag.

“Goed begin is het halve werk. Gezien de tijden van de concurrentie zal het zondag spannend worden. Ik heb er zin in!”

Rik Rienks, slagman van de mannen vierzonder NED 1

Daarnaast hebben zowel de vrouwen dubbeltwee als de mannen dubbeltwee, in totaal vier ploegen, zich direct voor de halve finale geplaatst. De vrouwen vierzonder, die voor het eerst in deze opstelling roeiden, kwam als eerste over de finish en plaatste zich daarmee ook direct voor de halve finale. Martine Veldhuis en Phaedra van der Molen (LW2x) begonnen sterk aan hun heat, maar konden dit niet volhouden, later op de middag wisten ze de halve finale te halen door eerste te worden in de herkansing.

Voor Corné de Koning en Chantal Haenen was het de eerste wedstrijd samen. Zij roeiden vandaag een testrace in de PR2 Mix2x. Ze namen het op tegen Polen, Frankrijk en Ierland, uiteindelijk wisten ze de Ieren achter zich te laten en kwamen ze als derde over de finish. Later op de ochtend startte De Koning nog in de skiff, ook dit was een testrace. De Koning liet ook hier zijn klasse zien en werd met overtuiging eerste.

Uitslagen van vandaag

PARALYMPISCHE PLOEGEN
PR2 Mix2x | 3e in de testrace | Corné de Koning & Chantal Haenen
PR2 M1x | 1e in de testrace | Corné de Koning

VROUWEN PLOEGEN
LW2x | 1e in herkansing = halve finale | Martine Veldhuis & Phaedra van der Molen
W2x NED1 | 1e in heat = halve finale | Roos de Jong & Laila Youssifou
W2x NED2 | 3e in heat = halve finale | Minke Holleboom & Karien Robbers
W4- | 1e in heat = halve finale | Marloes Oldenburg, Benthe Boonstra, Tinka Offereins & Hermijntje Drenth
W4x | 2e in heat = A-finale | Bente Paulis, Nika Vos, Ilse Kolkman & Tessa Dullemans

MANNEN PLOEGEN
M2x NED1 | 1e in heat = halve finale | Stef Broenink & Koen Metsemakers
M2x NED2 | 1e in heat = halve finale | Guillaume Krommenhoek & Guus Mollee
M4- NED1 | 1e in heat = A-finale | Rik Rienks, Ralf Rienks, Ruben Knab & Sander de Graaf
M4- NED2 | 2e in herkansing = A-finale | Bjorn van den ende, Michiel Mantel, Nelson Ritsema & Mick Makker
M4x | 1e in heat = A-finale | Abe Wiersma, Finn Florijn, Jacob van der Kerkhof & Jan van der Bij

Morgen staan er zowel herkansingen als halve finales en één finale op het programma voor TeamNL Roeien. In totaal zien we dertien ploegen terug op de baan in Poznan. Zowel Clevering & Meester als Damen & Den Besten roeien in de vrouwen tweezonder een herkansing en racen voor een plek in de finale. Voor elf ploegen staat er een halve finale op het programma. In de middag kan Corné de Koning de eerste medaille behalen voor TeamNL Roeien in de skiff (paralympisch). Hieronder vind je het tijdschema voor morgen.

10:40 uur | W2- NED1 | herkansing
10:45 uur | W2- NED2 | herkansing
10:50 uur | M2- | halve finale
11:00 uur | W2x NED1 | halve finale
11:05 uur | W2x NED2 | halve finale
11:10 uur | M2x NED1 | halve finale
11:15 uur | M2x NED2 | halve finale
11:20 uur | W4- | halve finale