TeamNL Roeien

Terugblik EK junioren Essen

Degelijke prestaties op de Europese Kampioenschappen junioren in Essen. Alle ploegen wisten zich in de top 10 van Europa te roeien.

Het meest opvallende resultaat was de winst in de B-finale van de debuterende meisjes dubbel-vier met Hannah Heideveld, Hannah van der Sluijs, Hannah Otterloo en Pau Koster. De relatief onervaren boot is pas net samen en wisten met een lengte voorsprong de B-finale op hun naam te schrijven.

Daarnaast waren er nog twee spannende B-finales, waarbij de M2x met Morreau en Schwarz zich in de laatste 250 meter door een krachtige eindsprint verzekerden van een 9de plek. Ook Guus Mollee (M1x), die de roeier naast zich om zag slaan in de finale, stond zijn mannetje en roeide zich netjes naar een 10de plek in de overall uitslagen.

Helaas moest skiffeuse Isabel van Opzeeland zich noodgedwongen terugtrekken na de herkansing in verband met een rugblessure. De junioren mogen over het algemeen tevreden zijn met hun prestaties. Aankomende zomer staan de wereldkampioenschappen in Tokyo voor de junioren op het programma. Voor dit kampioenschap kunnen ook de junioren in aanmerking komen die wegens eindexamens het EK lieten gaan.

M1x – 10e
Guus Mollee (Spaarne) 

M2x – 9e
Joost Schwarz (Spaarne)
Wietse Morreau (Spaarne)

W1x – DNF
Isabel van Opzeeland (Die Leythe)

W4x – 7e
Hannah Heideveld (RIC)
Hannah Otterloo (Die Leythe)
Hannah van der Sluijs (De Hunze)
Pau Koster (KRZV De Maas)

Bekijk de volledige resultaten van het EK junioren hier

Joost Schwarz (Spaarne) & Wietse Morreau (Spaarne)

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!