TeamNL Roeien

Terugblik Plovdiv en Duisburg

Afgelopen weekend is voor de vrouwen equipe het internationale roeiseizoen gestart met World Cup 1. Daarnaast is er door een deel van de mannen boord groep en een afvaardiging van de KNRB talentgroep in Duisburg gestreden tijdens de Wedau Regatta.

World Cup 1 – Plovdiv (Bulgarije)
Aan de eerste wedstrijd van dit seizoen zijn vrijdag zeven ploegen gestart (W2-, W4-, W1x (2), W8+, W4X, LW2x). Zes ploegen haalden de A-finale van zondag. Het resultaat: 4 maal goud (W8+, W4-, W2- en
W1x Lisa Scheenaard) en 2 maal zilver (LW2x en W4x). Een goed begin van dit (pre-olympische) roeiseizoen.

Lisa Scheenaard
© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Wedau Regatta – Duisburg (Duitsland)
Naast de World Cup stuurde de KNRB tevens een flinke armada richting Duisburg. Bij de mannen boordgroep zijn dit weekend drie M4- het water over gegaan in Duitsland. Hierbij heeft de vier van Ritsema, van der Bij, Oyen en Steenman zilver en brons gewonnen.

Ook de talenten behaalden een flink aantal medailles. Zo bleek de W4- met Nauta, Offereins, Janssen en Visser tot tweemaal toe de snelste ploeg en keerden met tweemaal goud terug naar Nederland. Ook de W4x met aan boord Vos, Dullemans, Kolkman en Paulis troefden alle andere ploegen af en wonnen twee gouden plakken. De medailleoogst werd gecomplementeerd met tweemaal zilver voor de W8+ met van den Boomgaard, Visser, Jaspers, Klok, Goossens, Damen, den Besten, Petersen en stuurvrouw Berger.

Uitslagen
De uitslagen van Plovdiv zijn hier terug te vinden.
De uitslagen van Duisburg zijn hier terug te vinden.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!