TeamNL Roeien

The Dutch Eight is on fire

“The Dutch Eight is on fire, the other crew is terrified, the Dutch Eight is on fire!”. Het scheelde niet veel of de Britse commentatoren hadden tijdens de Henley Royal Regatta een nieuwe variant op het nummer van Will Griggs bedacht.

Superlatieven schoten tekort bij het optreden van de Holland Acht op de Thames. ‘Look at the bladework, ‘it is a worldclass perfomance’ en ‘they were sensational’ waren uitspraken die meerdere keren door de microfoon schalden. Ondanks dat de Holland Acht op voorhand huizenhoog favoriet was, moesten de verwachtingen nog wel worden ingelost. Met de winst van de prestigieuze Grand Challenge Cup wisten de mannen hier in te slagen.

“Voor iedereen was het winnen van de Grand Challenge Cup nog een doel op zich en dit kunnen we nu gelukkig afvinken”

“Dit waren de laatste wedstrijdmogelijkheid voordat we richting Rio vertrekken,” vertelt de kersverse winnaar Mechiel Versluis. “We wilden nog eenmaal de mogelijkheid aangrijpen om te kunnen racen. Door de stroming en het woelige water van de Thames waren het lastige omstandigheden om mee te roeien. Ideaal als voorbereiding voor ons, aangezien het water in Rio ook wat onstuimig kan zijn. Daarnaast hadden veel jongens zelf nog nooit deelgenomen aan de Henley Royal Regatta, dat was een mooie bijkomstigheid. Voor iedereen was het winnen van de Grand Challenge Cup nog een doel op zich en dit kunnen we nu gelukkig afvinken.”

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Nieuws

Erasmiaans Gymnasium wint Nationaal Schoolroei Kampioenschap 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!