TeamNL Roeien

Tone Wieten blikt vooruit op het EK 2019

Vandaag is het Aegon Nationaal Roeiteam richting Luzern, Zwitserland vertrokken voor het EK Roeien 2019. Zaterdag heeft Ellen Hogerwerf een vooruitblik gegeven, vandaag is het de beurt aan Tone. Hoe heeft de mannen dubbelvier zich voorbereid op het EK, wat zijn de verwachtingen en welke tegenstanders moeten we in de gaten houden? Je leest het hier!

Hoe hebben jullie je als ploeg voorbereid op het EK?

Na het NK klein zijn we met de mannen groep naar Obertraun in Oostenrijk gegaan voor een hoogtestage. Een week geleden zijn we terug gekomen en hebben we op de voor ons vertrouwde Bosbaan getraind. Tijdens de trainingen sparren we ook tegen andere boten, op deze manier leren we om met afleiding te presteren.

Wat zijn de verwachtingen voor dit EK?

In april hebben wij, met de scull groep, meegedaan aan de Memorial Paulo d’Aloja in Italië. In deze wedstrijd wonnen we van de Italiaanse dubbelvier, die in 2018 zowel Europese als Wereldtitel binnen haalden. Dit geeft vertrouwen en we hebben de afgelopen tijd als ploeg en individueel ook nog stappen gemaakt. We gaan dan ook zeker voor een podiumplek tijdens het EK, met minder zijn we niet tevreden.

Gouden medaille voor de dubbelvier tijdens de Memorial Paulo d’Aloja in Italië
v.l.n.r.: Tone Wieten, Koen Metsemakers, Dirk Uittenbogaard & Abe Wiersma
Foto fapress © Enrico Artegiani

Hoe staat het met de concurrentie tijdens het EK?

Net als bij het Aegon Nationaal Roeiteam hebben ook andere landen geschoven met prioritering. Ik vind het dus lastig om de concurrentie in te schatten. Het is daarnaast voor mij ook de eerste keer in de dubbelvier op een EK. Italië is in ieder geval een geduchte tegenstander, maar we onderschatten natuurlijk niemand!

Hoe past het EK verder in voorbereiding op het WK, en tevens Olympisch Kwalificatie Toernooi, in Linz/Ottensheim?

Het EK is een goede oefenwedstrijd om te kijken waar we liggen in het veld. Aan de hand van het resultaat kunnen we evalueren of het trainingsschema tot dusver zijn vruchten afwerpt. Op basis daarvan werken we toe naar het WK in Linz/Ottensheim.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!