TeamNL Roeien

Topsportkeuken op Bosbaan

Topsportkeuken KNRB Amsterdam

Samen met Topsport Amsterdam gloeien wij van trots vanwege het realiseren van een fonkelnieuwe topsportkeuken. Dankzij deze aanwinst maken we een grote kwaliteitsslag op het gebied van topsportvoeding voor de ANRT-roeiers en alle CTO-programma’s in Amsterdam.

Floor Kappelhoff, sportarts bij de KNRB, is in z’n nopjes: “Ik ben hartstikke blij met de nieuwe keuken. Voorheen maakten de roeiers zelf hun broodjes en kwark. Nu kunnen ze na de ochtendtraining snel goede herstelvoeding eten. Dat is veel beter voor hun herstel.” Ook het aanbod stemt hem tevreden: “De ingrediënten en hoeveelheden zijn beter en de keuze is gevarieerder. Dit is goed voor een topsporter. Bovendien hebben onze roeiers ’s avonds de mogelijkheid om een volwaardige sportmaaltijd te eten.’’

ANRT roeiers krijgen herstelmaaltijden
Dagelijks krijgen onze Aegon Nationaal Roeiteam roeiers twee gezonde, lekkere en gevarieerde herstelmaaltijden tussen hun trainingen door. Waar kun je dan aan denken? Bijvoorbeeld aan havercake met rabarber en aardbei (zie foto), kwark met frambozen, bramen en vijgen, bananenbrood of een quinoa salade met kip en ei. De reactie van de roeiers: “Lekker!”

Havermoutcake met rabarber en aardbei

Havermoutcake met rabarber en aardbei, jammie!

Brandstof voor topprestaties
Om optimaal te presteren is het slim om veel aandacht te schenken aan de juiste brandstof. Eigenlijk is het heel simpel: wat je in je lichaam stopt, komt er ook uit. Hoe belangrijk is het als je tijdens de training nét dat beetje extra kan geven? We weten allemaal dat de marges in topsport klein zijn. Voeding kan het verschil zijn tussen goud en zilver. Alle recepten zijn daarom zorgvuldig afgestemd met een sport diëtist.

Centrum voor Topsport & Onderwijs Amsterdam (CTO) profiteert ook
De KNRB en Topsport Amsterdam hebben de krachten gebundeld door de Topsportkeuken ook in dienst te laten zijn van de overige topsportprogramma’s in Amsterdam. Andere hoogwaardige topsportvoeding wordt naar drie andere CTO-trainingslocaties in Amsterdam getransporteerd voor o.a. basketbal, honkbal, softbal en zwemmen. Alles is volledig afgestemd op de behoeften van de topsporters en talenten.

Loopt het water jou al in de mond? Zet je kookmuts op en probeer één van de gerechten van toproeiers Govert Viergever en Roel Braas. Easy does it!

Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!