TeamNL Roeien

Twee wereldrecords voor pararoeiers van der Meer en de Koning

Een fantastische eerste dag voor Annika en Corné. Beiden skiffeurs wisten een wereldrecord te varen. Annika van der Meer in 09:27.27 en Corné de Koning in 08:28.40. Morgen strijden van der Meer (16:00 uur) en de Koning (16:15 uur) beiden in de skiff voor een medaille.

Naast de individuele overwinningen wisten van der Meer en de Koning ook in de dubbeltwee met een ruime voorsprong de test race te winnen tegen de ploegen uit Polen, Frankrijk, Oekraine en Duitsland. Zondag (11:36 uur) gaat het voor deze ploeg om de medailles.

Annika van der Meer © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Obbe Tibben (LM1x) wist in de herkansing van vandaag zich in de halve finale van morgen te roeien. Daarnaast een knappe prestatie van Guillaume Krommenhoek (M1x) en Luuk Adema (M1x) die zich wisten te plaatsen voor de kwartfinale. Krommenhoek werd in de kwartfinale 4e waarmee hij mag starten in de C finale van morgen. Adema werd vijfde en start morgen ook in de C finale.

Guido de Ruiter en Lennart van Lierop © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

De mannen dubbeltwee, Guido de Ruiter en Lennart van Lierop, waren ook door naar de kwartfinale. De Ruiter en van Lierop zijn met hun vierde plek door naar de C finale. De vrouwen en mannen vierzonder roeien ook de C-finale morgen.

Wedstrijden van morgen live volgen of de uitslagen van vandaag bekijken? Klik dan hier.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!