TeamNL Roeien

Update: overzicht TeamNL Roeien

Welke roeiers gaan er voor Parijs 2024? En wie gaan zich focussen op hun maatschappelijke carrière? En welke coaches gaan het team daarin begeleiden? We geven je een update.

Nieuwe olympische en paralympische cyclus

Afgelopen periode heeft de evaluatie van de olympische en paralympische cyclus plaatsgevonden binnen het topsportprogramma. Op basis hiervan zijn er binnen het coachkader verschillende keuzes gemaakt. Dit heeft geleid tot het feit dat de bond afscheid heeft genomen van een aantal coaches: Mark Emke, Titus Weijschedé, Marit van Eupen en Josy Verdonkschot. Ook heeft het er toe geleid dat Eelco Meenhorst is aangesteld als hoofdcoach voor de mannen en vrouwen. Tevens zijn Fransesco Fossi en Michelle Darvill toegevoegd aan het coachkader bij de mannen.

Deze periode is ook een moment voor de roeiers en roeisters om een keuze te maken: willen zij nog door naar Parijs 2024? Gaan ze zich focussen op hun maatschappelijke carrière? Of gebruiken ze aankomend jaar om studie en topsport te combineren? Tot slot is er een nieuwe kans voor aanstormend talent om zich aan te sluiten bij het topsportprogramma. Om dit inzichtelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van de roeiers die per 1 januari stoppen bij het TeamNL roeiteam.

Trainingskamp en testen

Op 16 januari vertrekt een deel van het team naar Lago de Azul voor trainingskamp. Bij terugkomst staan er verschillende testen gepland en wordt begin maart de selectie voor het wedstrijdseizoen 2022 bekend gemaakt.

Via ROEIEN.nl houden we je op de hoogte van dit proces.

Auteur

Esli de Kok
KNRB

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

De 49ste OC&C Ringvaart Regatta: een van de langste roeimarathons ter wereld

Nieuws

Nederlands kampioenen in de skiff en tweezonder

Nieuws

De recreatieve roeier zoekt verbinding, beweging en uitdaging

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!