TeamNL Roeien

Veertien Nederlandse roeiploegen aan de start van World Cup II

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Aankomend weekend, 21 – 23 mei, vindt World Cup II plaats in Luzern. Aan de start liggen tien Nederlandse roeiploegen die zich voorbereiden op de Olympische Spelen deze zomer. Daarnaast doen er ook talentploegen mee, met het vizier op het WK Shanghai 2021 en de Spelen in Parijs 2024.

Let op: in eerdere berichtgeving vandaag stond dat er vijftien ploegen zouden starten echter is later bekend geworden dat Amos Keijser in de mannen vierzonder start. Hierdoor vervalt de M1x NED2 en starten er veertien Nederlandse ploegen.

Voor de Olympische ploegen is World Cup II een voorbereidingsevenement richting de Olympische Spelen. Ilse Paulis en Marieke Keijser komen dit weekend niet in actie in de lichte vrouwen dubbeltwee. Zij nemen wel deel aan World Cup III in Sabaudia, net als de andere vrouwenploegen. Voor de mannenploegen is dit het laatste evenement waar ze starten alvorens ze in Tokio aan de start liggen

“Dit toernooi is geen meetmoment meer voor selectie, kwalificatie of een status, maar vooral gericht op de puntjes op de i en opbouw naar topvorm voor de Olympische Spelen,” aldus Hessel Evertse, Technisch Directeur, “daar moeten de ploegen uiteindelijk op het juiste moment pieken.”

Alle deelnemende ploegen zijn hier te vinden. Het tijdschema voor vrijdag is hieronder te vinden.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten aan de start bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!