TeamNL Roeien

Vijf goud, twee zilver en twee brons op laatste krachtmeting voor Parijs

Simon van Dorp wint goud in de skiff, door Susanne Ottenheym

Nog acht weken rest het nationaal roeiteam TeamNL Roeien van de Olympische Spelen. Op World Cup II in Luzern, de laatste krachtmeting met de internationale top tot Parijs, won de equipe vijf keer goud, twee keer zilver en tweemaal brons.

Het startschot voor de jongste medailleoogst werd gegeven door regerend wereldkampioenen Veronique Meester en Ymkje Clevering: in de vrouwen tweezonder veroverden ze wederom het goud.

Ook de vrouwen vierzonder met Benthe Boonstra, Tinka Offereins, Hermijntje Drenth en Marloes Oldenburg is op de goede weg. Na brons op World Cup I pakten ze nu het zilver. De mannen vierzonder kon ditmaal het podium niet bereiken en werd zesde.

Met de scullboten maakt Nederland momenteel internationaal furore met dit keer zowel goud in de mannen- (Simon van Dorp) als vrouwen skiff (Karolien Florijn), de mannen dubbeltwee (Stef Broenink en Melvin Twellaar), de mannen dubbelvier (Koen Metsemakers, Tone Wieten, Finn Florijn en Lennart van Lierop) en zilver in de vrouwen dubbelvier (Bente Paulis, Roos de Jong, Tessa Dullemans en Laila Youssifou).

De para dubbel pakte een bronzen medaille. De vrouwen dubbeltwee won de B-finale en werd zevende nadat ze een dag eerder op een haar na de A-finale misliepen.

De Holland Acht besloot het wereldbekertoernooi tot slot met een bronzen plak, achter Groot-Brittanniƫ (1) en de Verenigde Staten (2). Hieronder alle resultaten van TeamNL Roeien tijdens World Cup II in Luzern, Zwitserland.

Resultaten TeamNL Roeien

BootnummerResultaat
Mannen Skiff (M1x)GOUD
Vrouwen Skiff (W1x)GOUD
Vrouwen Tweezonder (W2-)GOUD
Mannen Dubbeltwee (M2x)GOUD
Mannen Dubbelvier (M4x)GOUD
Vrouwen Vierzonder (W4-)ZILVER
Vrouwen Dubbelvier (W4x)ZILVER
Para Mixed Dubbel (PR2 Mix2x)BRONS
Holland Acht (M8+)BRONS
Vrouwen Tweezonder (W2-)Vijfde
Mannen Vierzonder (M4-)Zesde
Vrouwen Dubbeltwee (W2x)Zevende

Bekijk alle resultaten en tijden op worldrowing.com. Volg het nationaal roeiteam TeamNL Roeien op weg naar Parijs via @teamnlroeien op Instagram.

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Bezoek tijdens de Spelen Het Scheepvaartmuseum: "Iconen op het water"

TeamNL Roeien

World Cup III 2024: wie komen er in actie?

Nieuws

KNRB presenteert Olympisch roeipak en fanshirtcollectie 'ICONISCH'

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!