TeamNL Roeien

Vijftien Nederlandse roeiboten naar EK finales in Varese

© Merijn Soeters - www.merijnsoeters.com

Vandaag kwamen elf Nederlandse boten in actie bij het EK Roeien. Naast de zeven ploegen (PR2 Mix 2x, PR3 Mix 4x+, LM4x, W8+ en M8+, W2x en W4-) die al geplaatst waren voor de finales, zijn daar na vandaag nog acht ploegen (W1x, W4x, LW2x, LW1x, M2-, M4-, M2x en M4x) aan toegevoegd. Voor het Nederlandse roeien is het historisch dat er vijftien ploegen meedoen aan een EK finale.

De lichte vrouwen dubbeltwee wist met een tweede plek in de halve finale hun plek in de finale veilig te stellen. Sophie Souwer deed hetzelfde met een derde plek. In de herkansing wonnen de vrouwen dubbelvier en Martine Veldhuis (LW1x), zij kunnen naast de lichte vrouwen dubbeltwee en de vierzonder hun Europese titel verdedigen. Voor de vrouwen tweezonder was een derde plek in de herkansing helaas niet goed genoeg voor een plek in de finale.

“Na morgen hebben we geen wedstrijd meer, dus we kunnen alles geven om onze titel te verdedigen” 

Stef Broenink

De mannen dubbelvier, de mannen vierzonder en mannen dubbeltwee wonnen alle drie hun races en mogen morgen ook hun Europese titel verdedigen. De mannen tweezonder wisten met twee honderdste seconden voor de Britten te blijven en werden derde in de halve finale. Genoeg voor een finaleplek. Debutant Finn Florijn (M1x) strandde in de halve finale.

Hoe volg ik de finales van zondag?

De eerste finale start morgen om 10.51 uur, het volledige programma is hier te vinden. Vanaf 12.20 uur zijn de finales live te zien via een livestream op NOS.nl en in de NOS app en vanaf 13.10 uur op NPO 1.

Coverfoto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

AROSS en De Hertog organiseerden samen juniorenwedstrijd: 'een geslaagde dag'

Nieuws

ARB: Uitslagen & foto's

TeamNL Roeien

Nederland wint World Rowing Cup na successen op WCIII

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!