TeamNL Roeien

Vrouwen acht richting EK 2021 bekend gemaakt

Afgelopen weekeinde heeft bondscoach Josy Verdonkschot keuzes gemaakt in de vrouwen boordselectie van het Aegon Nationaal RoeiTeam. In de vrouwen acht neemt Nika Vos de plaats over van Tessa Dullemans. 

Momenteel is de vrouwen selectie op stage in Sevilla. Hier bereiden de ploegen zich voor op de eerste internationale wedstrijd van dit Olympisch seizoen, het EK Roeien in Varese, Italië. Binnen de vrouwen boordselectie stond de formatie van de vrouwen vierzonder, regerend Europees kampioen, al vast. Dit weekeinde is beslist dat de vrouwen acht voor het EK op twee plekken is gewijzigd. De samenstelling is nu als volgt:

Dieuwke Fetter (s), Marloes Oldenburg, Aletta Jorritsma, Karien Robbers, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins, Dieuwertje den Besten, Nika Vos, Elsbeth Beeres.

Tessa Dullemans is de reserve van de vrouwen acht. De tweezonder voor het EK zal op een later tijdstip worden gekozen uit de overige roeisters van de boordselectie, José van Veen, Eve Stewart, Ilse Kolkman en Benthe Boonstra.

Na het EK Roeien zullen de vrouwen acht en vrouwen tweezonder deelnemen aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Luzern voor de Olympische Spelen. De overige vrouwenploegen zijn al geplaatst voor Tokio.

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!