TeamNL Roeien

Vrouwen dubbelvier plaatst zich voor de Olympische Spelen

Het eerste succes mag gevierd worden: de vrouwen dubbelvier is verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen 2020. Dit is nog geen reden voor flessen champagne, want de weg naar de A finales is nog lang voor de overige Nederlandse ploegen. Benieuwd naar de resultaten van vandaag, scroll dan snel door!

Thom Kuus, Luuk Veltink, Minxia Peddemos & Elfi de Jong © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

PARA-PLOEGEN

Na de heat van zondag, was het vandaag tijd voor de herkansing om een plek in de halve finale. Caitlin, Thom, Luuk, Elfi en Minxia hebben het goed gedaan vandaag en eindigden op de 3e plek. Met 0,04 seconden verschil waren het de Fransen die aan het langste eind trokken en als 2e eindigden. Met een 3e plek heeft de ploeg zich wel geplaatst voor de halve finale.

PR3 Mix 4+ | halve finale | Caitlin Smith (s), Thom Kuus, Luuk Veltink, Elfi de Jong & Minxia Peddemos

Vrouwen Acht © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

VROUWEN

De dames dubbelvier is de eerste Nederlandse boot die zich weet te kwalificeren voor de Spelen van Tokio.  Nicole, Sophie, Inge en Olivia mochten vandaag aan de start verschijnen. De wereldkampioenen van 2017 vertrokken vol overtuiging en wisten dit tot het einde vol te houden. Met een overtuigende eerste plek lieten zij Polen met 0,79 seconden achter zich.

De vrouwen acht had een te langzame start, waardoor de ploeg al snel achter de feiten aan liep. Ze hebben dit helaas niet recht kunnen zetten tijdens het verloop van de race. Donderdag hebben zij nog een kans op een plek in de A finale tijdens de herkansing.

W4x | A finale | Nicole Beukers , Sophie Souwer, Inge Janssen & Olivia van Rooijen
W8+ | herkansing donderdag |Dieuwke Fetter (s), Mieke Wilms, Elsbeth Beeres, Lisanne Brandsma, Marloes Oldenburg, Aletta Jorritsma, Lies Rustenburg, José van Veen, Monica Lanz

Nelson Ritsema, Jan van der Bij, Boudewijn Röell & Vincent van der Want © Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

MANNEN

De mannen uit de vierzonder begonnen vandaag en lieten gelijk zien wat er gedaan moest worden: hard en gefocust roeien. Ze maakten het nog even spannend door de Zuid-Afrikanen naast zich te laten komen, maar met een overtuigende eindsprint gaven ze de eerste plek niet meer weg. Zij hebben zich geplaats voor de halve finale. Ook de lichte mannen dubbelvier kwamen in actie vanochtend, voor hun was een plek bij de 1e 4 genoeg om door te gaan naar de A finale. Ook zij deden dit met overtuiging en mogen nu uitrusten tot vrijdag. We sloten de dag af met de Holland Acht. De ploeg ging snel van start evenals Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Snel werd duidelijk dat de ploeg uit Groot-Brittanië als eerste over de finish zou komen. De VS en Holland Acht bleven tot het bittere eind vechten voor die 2e plek, en dus het ticket naar de A finale, helaas trok de VS aan het langste eind. Donderdag varen de mannen de herkansing.

M4- | halve finale |Boudewijn Röell, Vincent van der Want, Jan van der Bij & Nelson Ritsema
LM4x | A-finale |David Kampman, Damion Eigenberg, Ward van Zeijl & Bart Lukkes
M8+ | herkansing donderdag | Aranka Kops (s), Robert Lücken, Bjorn van den Ende, Bram Schwarz, Maarten Hurkmans, Simon van Dorp, Jasper Tissen, Ruben Knab en Mechiel Versluis

Zie hieronder het tijdschema voor morgen. Volg de wedstrijden live via de livestream. Daarnaast houden wij je via onze social kanalen (InstagramFacebookTwitter) zoveel mogelijk op de hoogte van de planning en resultaten.

Coverfoto (vrouwen dubbelvier): ©Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Elf boten in actie bij A-finales World Cup II

TeamNL Roeien

Heats, 'races for lanes' en meer op dag 1 van World Cup II

Nieuws

Zo staat het ervoor in het Eerstejaarsklassement

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!