TeamNL Roeien

WC II Poznan, dag 1 & startlist 17 juni

De eerste dag in Poznan zit er alweer op. Desondanks de onheilspellende lucht en schuimkoppen op het water, zijn alles races vandaag gevaren. Met al een directe finale morgen voor onze para-roeiers en zondag voor de mannen tweezonder! Verder staat de zaterdag in het teken van twee halve finales voor de mannen dubbeltwee en de lichte dames skiff. Herkansing is er voor de mannen dubbelvier en C-finale voor de mannen skiff.

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen)! Het schema van zaterdag is bekend, dit vind je onderaan het artikel of via deze link!

© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

LW1x Amber van Zomeren
Amber bijt het spits af. Helaas zat ze niet bij de eerste twee in haar heat wat betekent dat Amber ’s middags de herkansing moet varen.  Hier finisht ze als eerste in een tijd van 7.40.68 en plaatst zich daarmee voor de halve finale op zaterdag.

M2-, Dirk Uittenbogaard, Bo Wullings
Een spannend einde van de race. De Argentijnen komen nog erg dichtbij, maar Dirk en Bo geven hun plaats in de finale voor zondag niet weg! Eerste plek voor de Franse twee, 6.22.05 en de tweede plaats voor Dirk en Bo in 6.25.02 en de Argentijnen klokken 6.25.13! Zondag A-finale is in the pocket!

M2x, Gerard van der Velden, Vincent Klaassens
Gerard en Vincent stellen hun plek veilig voor de halve finale van zaterdag. Een derde plek in 6.20.91 achter NOR 6.10.02 en ARG 6.11.63.

Pre-race day at #WRCII. Tomorrow racing starts for @vincentck33 and yours truly at 10:55. #worldrowing #rowing #M2X #aegon #filippi #saurusroeien #rudern #canottaggio @msrvsaurus

A post shared by Gerard van der Velden (@gerardvdv) on

Vincent wordt 3e in de M2x op de WCII in @Poznan en gaat daarmee door naar de halve finale morgen om 11:02! Volg hem op @worldrowingofficial website! #wijwinnen #halvefinale #worldcupII #poznan #rowing #rowingrelated #boomerang #aviron #worldrowing #doublessculls

A post shared by D.S.R. Proteus-Eretes (@proteuseretes) on

M1x, Stef Broenink
Alle nummers 1 van de heats plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale. Stef finisht als vijfde en roeit in de middag een herkansing. Hier pakt hij een tweede plaats in een tijd van 7.03.11 achter China (7.03.07) en Bulgarije (6.59.70). Dat betekent C-finale voor zaterdag.

M4x, Niki van Sprang, Koen Metsemakers, Amos Keijser, Freek Robbers
Een tiende te kort voor een directe plaats in de finale. Op de laatste meters worden de mannen ingehaald door de Duitse vier. Eerste plek Polen 5.41.83, tweede plek Duitsland 5.43.04 en onze mannen dus 5.43.14. Zaterdag herkansing!

PR2Mix2x, Annika van der Meer, Corné de Koning
Door een afmelding varen de para-roeiers een exhibition race. Lekker ‘warm’ varen, kijken hoe de rest het doet, maar het telt nergens voor mee. Dat resulteert in een 1e plek met een tijd van 8.13.70, een straatlengte op de nummer 2 Oekraïne (8.32.57). Morgen finale!

Tomorrow (Friday) at 5pm exhibition race. Follow us at worldrowing.com live tracker and audio commentary #wrcpoznan

Posted by ParaRoeiers Mixed Dubbel2 on Thursday, June 15, 2017

Off we go #wrcpoznan

A post shared by Annika van der Meer (@annikameer) on

Het schema voor zaterdag is als volgt:

10:15 uur – M1x C-finale

KAZ, ARG, BRA, NED, SWE, FIN

 

10:26 uur – LW1x halve finale

AUT, NED, IRL, SWE. RUS, USA

Nummers 1 t/m 3 gaan naar A-finale, de rest B-finale.

 

11:08 uur – M2x halve finale

GER, BUL, AUS, NOR, FRA, NED

Nummers 1 t/m 3 gaan naar A-finale, de rest B-finale.

 

12:02 uur – M4x herkansing

CHN. NZL, NOR, NED, GBR, AUS

Nummers 1 en 2 gaan naar de A-finale, de rest B-finale.

 

16:00 uur – PR2Mix2x A-finale

RUS, UKR, POL, NED, BRA, GBR

 

WC II Live volgen? Dat kan hier.

Foto’s: Merijn Soeters

 

Ontdek meer roeinieuws

Nieuws

Nederlandse junioren schitteren tijdens Coupe de la Jeunesse Coastal in Italië

TeamNL Roeien

Goud na goud op beste WK Roeien ooit

TeamNL Roeien

Ontketend TeamNL Roeien al op vier gouden WK-medailles

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!