TeamNL Roeien

WC III, finaledag

 Twee zilveren en twee bronzen plakken voor de Nederlandse equipe! Gisteren was er al zilver in de lichte skiff voor Marieke Keijser, vandaag waren er medailles voor de vrouwen dubbelvier, de mannen vier-zonder en de mannen acht.

We hebben alles voor je op een rijtje gezet (of klik hier voor ’t overzicht met alle uitslagen)!

ZILVER voor de W4x
Precies een week naar Henley staan de dames weer op het podium. Een zilveren plak voor Lisa Scheenaard, Olivia van Rooijen, Sophie Souwer en Nicole Beukers. Zoals het commentaar luidde: ‘De Polen voelen alleen de druk van de Nederlanders.’ Goud is er voor de Poolse vier (6.17.31). De Nederlandse dames klokken 6.18.01!

En dit zei Nicole tegen World Rowing: “It was a good race, we fought for it. It was sadly not enough today. We need to practice our starts, we have a good new sculling team after Rio.”

Natuurlijk is Thêta hartstikke trots op Lisa!

BRONS voor de M4-
Harold Langen, Jasper Tissen, Vincent van der Want en Govert Viergever gaan er voor! Op ’t einde is het superspannend, ‘a great comeback from South-Africa.’ En het scheelde weinig. Brons voor de mannen in 5.54.72! De 1e plek is voor de Britten, 5.52.91. De ploeg uit Zuid-Afrika finisht in 5.54.77 en wordt 4e.

Dit zei Jasper tegen World Rowing: ‘It was a tough race. Our strategy was to stay in the pack after the start and then look straight and give everything we had. We couldn’t go any faster today, we are glad about the bronze medal.’

M8+
De laatste race van het weekend is de mannen acht. Twee Nederlandse boten aan de start! Brons is er voor NED1 (https://roeien.nl/ploegen/mannen-acht/). De mannen finishen in 5.28.14. De eerste plaats is voor de Duitse acht (5.24.31) en de zilveren plak is voor Australië (5.24.80). Vanuit de commentaarstudio vernemen we dat we de NED2 de komende jaren goed in de gaten moeten houden.

‘It was a hard race, we had a good start, much better than in the heats. But after it was tough, we tried to stay with the Germans, but it didn’t work. To win a medal is always good though,’ aldus Tone.

https://www.instagram.com/p/BWVEV_VBHOr/

W2x
Marloes Oldenburg en Roos de Jong beten vandaag het spits af. De dames worden 5e in 7.15.87 de B-finale. De 1e plaats is voor het Italiaanse duo (7.10.30). Op plaats 2 de Grieken en op 3 de Tjechische ploeg.

W4-
De vrouwen vier-zonder met Aletta Jorritsma, Lies Rustenburg, José van Veen en Monica Lanz komen als 4e over de finish in 6.43.75. De commentatoren geven aan dat de Australiërs favoriet zijn, en ze pakken de 1e plek in 6.35.82. De 2e plek is voor Rusland (6.40.77) en de 3e plek voor Canada (6.40.86).

M2-
Dirk Uittenbogaard en Bo Wullings varen hun A-finale om 10.33 uur. Van het begin tot het einde leidt het duo uit Nieuw-Zeeland (6.34.50). De 2e plek is voor Kroatië, 3e plek voor de Fransen. Dirk en Bo finishen als 5e in 6.52.62.

M4x
Niki van Sprang, Abe Wiersma, Koen Metsemakers en Freek Robbers pakken een 6e plek in de A-finale en finishen in 5.59.99. De roeiers uit Lithouwen worden 1e in 5.48.72.

W8+
Vier ploegen in de finale! Onze Nederlandse dames (https://roeien.nl/ploegen/vrouwen-acht/) met stuur Ae-Ri Noort worden 4e in 6.16.34. De gouden plak is voor Roemenië. De dames finishen in 6.02.81, gevolgd door de Nieuw-Zeelandse ploeg, 6.04.83.

Foto: Merijn Soeters

Ontdek meer roeinieuws

TeamNL Roeien

Deze Nederlandse ploegen starten in Parijs

Nieuws

Winnaars van het KNRB Junioren Instroomklassement 2024

Nieuws

Deze ploegen winnen het KNRB Eerstejaars Klassement 2024

Op de hoogte blijven van nieuws, roeiverhalen en topsport?
Ontvang de gratis nieuwsbrief!